Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Napoli, ilk kez İtalya’nın en değerli kulübü oldu! Kim Min-jae... - Futbol Haberleri
        1

        Transfermarkt, İtalya Serie A’da yaklaşık 150 futbolcunun piyasa değerlerini güncelledi. Yapılan değerlendirmenin ardından İtalya ligi, artık 100 milyon Euro piyasa değeri olan yeni bir oyuncuya sahip oldu.

        2

        Gol krallığı yarışında zirvede olan Victor Osimhen, bu barajı aşan tek isim olurken takım arkadaşları Khvicha Kvaratskhelia ve Min-jae Kim ise en çok değer kazanan diğer futbolcular oldular.

        3

        Bu sezon hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Serie A’da fırtınalar estiren Napoli, 629 milyon Euro’luk yeni kadro değeri ile Milan ve Inter'i geride bırakarak dünyanın en değerli 11. takımı olmayı başardı.

        4

        Napoli'de birçok futbolcunun piyasa değerinin yükselmesi bir ilke yol açtı. 2004’ten beri yapılan piyasa değerlerinde Napoli, ilk kez İtalya’nın en değerli kulübü oldu. Son şampiyon Milan ve Inter’in kadro değerinde ise düşüşler görüldü.

        5

        Güncellemede Nijeryalı forvet Osimhen’in piyasa değerinde 30 milyon Euro’luk bir artış yapıldı. 24 yaşındaki golcü, bu sezon 29 maçta 25 gol ve 5 asist kaydetti. Osimhen’in adı şimdiden Manchester United, Liverpool ve PSG ile anılıyor. Napoli ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunan santrafor oyuncusunun 3 haneli bir rakama transfer olacağı tahmin ediliyor.

        6

        Mayıs 2022’de 15 milyon Euro piyasa değerine sahip olan Khvicha Kvaratskhelia, Napoli’ye transfer olduktan sonra toplamda 70 milyon Euro değer kazandı. Sol kanat oyuncusu, son güncellemede ise 25 milyon Euro artış gördü. Gürcü oyuncu, güncel sezonda 30 maçta 14 gol ve 16 asistlik bir performans gösterdi.

        7

        Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den Napoli'ye 18.05 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olan Min-jae Kim’in yeni piyasa değeri 50 milyon Euro olarak belirlendi.

        8

        Geçtiğimiz haziran ayının başında 14 milyon Euro piyasa değerine sahip olan Kim, Napoli'ye transfer olduktan sonra 36 milyon Euro değer kazandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ