Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Neftçi Bakü - Galatasaray Maçının Yazar Yorumları | GS maçı - Futbol Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Galatasaray, kardeş ülke Azerbaycan’ın güçlü takımı Neftçi Bakü’yü yenerek Avrupa yoluna umutlu çıktı. Tek maçlık bir eleme karşılaşması olması nedeniyle, işin riske atılacak bir yanı yoktu. Bu anlamda Sarı-Kırmızılı takım olabildiğince ciddi, dikkatli ve sorumlu bir oyun sergiledi.

        2

        Bilindiği gibi Sarı-Kırmızılı takımda Belhanda en çok tartışılan oyuncuların başında geliyor. Yüksek yıllık ücreti, bu konuda indirim yapmaması bir yana sürekli eleştirilen performansı asıl sorundur şüphesiz.

        3

        Neftçi karşısında ilk yarıda ortaya koyduğu oyun başta Fatih Terim olmak üzere kimseyi mutlu etmedi. Bireysel hataları, gereksiz faulleri, top kayıpları dikkat çekti. Hatta kaptırdığı bir top gol olabilecek tehlike yarattı. İkinci yarı başlarken, kenara alınan Belhanda kendisine verilen krediyi tüketti bence. Terim hoca, belki bir umut diye ilk 11’de sahaya çıkardığı bu oyuncunun sergilediği oyundan hiç hoşnut olmadı sanırız.

        4

        Belhanda, bu takımda kalmak istiyorsa oynamalı. Yürekten, işini ciddiye alarak, sorumluluk sahibi olarak. Yoksa ya kenarda bekleyecek ya da gidecek. Ne var ki burada aldığı parayı bir başka kulüp verir mi? Tartışılır…

        5

        LEVENT TÜZEMEN: Terim'in 4-1-4-1 düzeninde orta sahanın kontrolünü Galatasaraylı oyuncular tamamen Taylan'a bırakmışlar ve yardıma bile gelmiyorlar. Taylan koşacak, top kazanacak, rakiple boğuşacak, pas dağıtacak... Taylan'a destek şart. Galatasaray'da golcüler yeni sezona 2'şer golle başladı.

        6

        Falcao'dan sonra Diagne de iki gol attı, Luyindama'nın golü öncesi tehlikeyi başlattı. Diagne'nin fırsat türü ikinci golünde Bakü kalecisi Mammadov'un hatası vardı ama Emre Kılınç'ın takipçiliği, çabukluğu ve egoist davranmaması çok önemliydi.

        7

        Terim nihayet elini güçlendirecek ve rekabet yaratacak geniş kadroyu yakaladı. Belhanda hata yapınca Feghouli girdi, Emre yorulunca Arda görevi aldı. Önerim; joker oyuncu Martin Linnes takımda kalmalı.

        8

        OSMAN ŞENHER: Önce şunu söyleyeyim Arda, Falcao, Feghouli, Omar Gaziantep maçının yıldızları dün gece yedek kulübesindeydiler. Eminim herkes Fatih Terim rotasyon yaptı diyecek. Ben kesinlikle rotasyon yaptığını düşünmüyorum. Elindeki bütün futbolculara ‘ben size güveniyorum, bu takımın yıldızı yedeği yok, hak eden formayı alacak’ mesajı vermek istedi.

        9

        Taylan Antalyalı orta sahada takımının yıldızı oldu. Gaziantep karşısında olduğu gibi dün gece de sahada basmadık yer bırakmadı. Sakin, maceraya girmiyor. Mükemmel bir gelişim gösterdi. Futbolunun üzerine daha da koyacağından eminim.

        10

        Luyindama sakatlıktan yeni dönmesine rağmen çok büyük gayret içinde. Biraz daha risksiz oynarsa, yaptığı mücadele daha da anlam kazanacak. Sonuçta Galatasaray Neftçi Bakü’yü eledi. Eminim haftaya Hajduk Split’i de eleyip Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek. Avrupa fatihi geliyor...

        11

        BÜLENT TİMURLENK: ABD'li kondisyoner Scott Piri'nin farkını ortaya koyduğu önce Antep maçı dün de Bakü'de ortaya çıktı. Futbolcular zincirlerini kırmış, hafiflemişler ve önde baskıyı yapacak motivasyonlarını güçle süslemişler.

        12

        G.Saray ikinci sınavında da 2. yarıda oyundan düştü. Hızlı oynarken kaptırdığı topu almak için yaptıkları presi 90 dakikaya yayarsalar ne ala ama bunu topa sahip olup aktif dinlenmeyle nabızı düşürerek de yapabilirler... Falcao'dan sonra Diagne'nin de 2 golü, geçen sezonun az gollü takımına bir tekzip... Emre Kılınç beklendiği gibi. Etebo ve beklenen artı bir orta saha, bakalım Taylan'dan formayı kapabilecek mi?

        13

        ENGİN VEREL: Futbolda her zaman sürprizleri göz ardı etmemek gerekse de Galatasaray maçın mutlak favorisiydi. Neftçi Bakü de maça Galatasaray’ın ağabeyliğini kabul ederek başladı. Aslan’ın baskısı ve erken gelen gol Bakü’yü sindirdi.

        14

        Ancak ilk yarının son 10 dakikasında gereksiz bir geri çekilme ve rakibi cesaretlendiren bir anlayışa şahit olduk. Bu bölümde Bakü’nün bulduğu iki şut kaleyi bulmasa da ikinci yarının başında aynı serinin devamı ve rakibin golü geldi. Luyindama bu gole eğer o kadar erken karşılık vermemiş olsaydı bizim için sıkıntılı bir maç olabilirdi.

        15

        Bu golde Taylan’ın becerisini ve hızlı düşünme yeteneğini alkışlamak boynumuzun borcu. Taylan’ın bu disiplin ve kararlılıkla devam etmesi halinde futbolumuza damga vuracak yıldızlardan biri olacağını söylemeliyim. Sakatlıktan dönen Luyindama savunmayı unutmuş. Çok gereksiz işlere girip hem kendisini hem de Galatasaray’ı sıkıntıya sokuyor. Attığı gol, savunmadaki zaaflarını görmemize engel olmamalı.

        16

        KEMAL BELGİN: Diagne’nin iki kafa golü vuruş olarak iyiydi de rakip savunmanın yerleşim hatalarının hediyesiydi aynı zamanda. Galatasaray savunmasının göbeğindeki ikili Taylan’ın da koruması altında tabii ki rakibin de etkisizliği sayesinde rahat bir oyun çıkardı diyebiliriz. Şöyle bir toparlarsak, tabii ki bizim temsilcimizin Azerbaycan gibi futbolun henüz belli bir yerinde bulunmayan rakip karşısında yukarıda da değindiğim gibi her türlü şartta turu cebine koyması gerekirdi ve öyle de oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ