Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Organik muz fiyatlarına endeksli kripto para: BananaCoin! 1 BananaCoin (BCO) ne kadar? BCO nedir? - Teknoloji Haberleri

        Bitcoin, blok zinciri ve sanal para akımlarının tüm dünyaya yayılmasını sağladı. Onunla isim benzerliği taşıyan BananaCoin'i satın alanlar dijital bir varlık elde ederken, sisteme sağladıkları para ise organik muz üretimi için kullanılıyor.

        İlk dijital arzı gerçekleştirilen BananaCoin'i diğer kripto paralardan farklı kılan yegane özelliği, değerinin gerçek bir mala endeksli olması. Ekonomisi çoğunlukla muz üretimine dayanan Laoslu üreticiler tarafından geliştirilen BananaCoin'in değeri 1 kilogram muzun uluslararası fiyatına göre belirleniyor.

        Laos'un başkenti Vientiane'de üç yıldır müz üreten iki girişimci tarafından geliştirilen BananaCoin'den elde edilecek gelirler, daha fazla muz üretilmek için kullanılacak. Öyle ki, girişimcilerin hedefi 100 hektarlık muz çiftliklerini önümüzdeki 18 aylık süreçte 360 hektara kadar genişletmek.

        REKLAM

        Bugüne kadar 2,9 milyon adet satılan BananaCoin, genleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan organik muzların üretimini ve değerini artırmayı hedefliyor. BCO kısaltmasıyla işlem gören BananaCoin'lerin ilk 1 milyon adedi indirimli olarak 0,25 dolardan satılırken, ardından fiyatı 0,50 dolara yükseltildi.

        Kripto para üreticileri, ICO (initial coin offering - ilk dijital arz) işlemini kitlesel fonlamadan gelir elde etmek ve sanal paralarının büyümesini garanti etmek için gerçekleştiriyorlar. Bu arzda sanal paralar ilk kez satışa çıkıyor. Genelde bunu özel bir fiyattan ve belirli bir miktar için yapan geliştiriciler, böylece milyonlarca dolara varan bir yatırım elde etmiş oluyorlar. Daha önce Çin ve bazı ülkeler ICO işlemlerini yasaklayarak, kripto paralarda ciddi dalgalanmalara sebep olmuşlardı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ