Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye'de artık Tofaş bünyesinde faaliyet gösteren Fransız otomobil üreticisi Peugeot, 2025'in geride kalan ilk 6 ayının ardından vites yükseltmeye hazırlanıyor.

Peugeot Marka Direktörü Gupse Kaplan, ilk 6 ayda pazarın rekor kırdığını kaydederek, "İlk 6 ayda biz de 41 bin 640 adetlik bir satış adediyle geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 büyüyerek yüzde 6.8 pazar payı elde ettik. Bu sonuç bizim için tarihi bir rekor. Peugeot markası olarak tüm zamanların en iyi ilk 6 ay sonucunu gerçekleştirmiş olduk. Geçen yıla göre binek satışlarımız yüzde 15 oranında arttı. Hafif ticari araç pazarında ise yüzde 82 oranında artırdık satışlarımızı. Bunun etkisi global pazarlara da yansıdı. İçinde bulunduğumuz Ortadoğu ve Afrika bölgesinde en çok Peugeot satılan ülkeyiz. Global anlamda da haziran ayında Türkiye olarak Peugeot sıralamasında 4'üncü olduk" dedi.

Kaplan yılın ilk yarısında pazarda kırılan rekorun sebeplerini ise, pazara yeni giren markalar, mevcut markaların yeni lansmanları ve ötelenmiş filo talebi şeklinde özetledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ