Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rıdvan Dilmen'den transfer sözleri: Vedat Muric'i alan takım... - Futbol Haberleri
        1

        Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV ve TRT Spor'da transfer gündemini değerlendirdi. Yapılan transferleri ve konuşulan oyuncuları yorumladı.

        2

        EN HAZIR KADRO GALATASARAY VE TRABZON'DA

        Şu anda en hazır kadro Galatasaray'da ve Trabzonspor'da. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı göreceğiz. Emre geldi, Fejsa var. Bunlar ne verecek göreceğiz. Allahyar geldi. Genç oyuncuya yatırım iyidir. Belki de çok yeteneklidir. Gençlerbirliği'nden Mert ve Altay konuşuluyor. Muriç de var.

        3

        VEDAT MURİÇ

        Muriç, Galatasaray'a mı Fenerbahçe'ye mi gider bilmiyoruz ama beklenmedik bir çıkış yaptı. Beklediğimden iyi çıkış yaptı. Bu tip hedef santrforlar ya kafacıdır ya sırtı dönük oynar ama Muriç hem gol sayısını artırdı hem pozisyon buluyor. Baskı altında oynarken de var mesela.

        4

        Galatasaray ve Fenerbahçe'de deplasman sıkıntısı var. Muriç'nin nasıl bir oyuncu olduğu Başakşehir - Rize maçında yatıyor. Takımını tuttu orada. Çok farklı özellikleri var.

        5

        Muriç top da saklıyor, arkadan gelen oyuncuya servis yapıyor. Hücum presi muazzam ve bir de 25 yaşında. Normalde ben hep santrafor gol atacak derim... Bence alan karlı olur. Rizespor da tabii kendini düşünüyor. İsmail Kartal ile konuştum o da kalmasını istiyor, hayırlısı olsun.

        6

        MEHMET TOPAL

        Hiç anlam veremediğim şekilde garip bir şey oldu, son maçta garip durum oldu. Bugün kimse kimseye 2.6 milyon euro falan bırakmaz. Mehmet Topal bence bundan sonra Beşiktaş, Galatasaray ya da Başakşehir'e gider. Bunu almayalım denecek bir oyuncu değil çünkü. Değerli bir karakterdir, ayrılışı da ailesine ve şahsına yakışır olmuştur.

        7

        MBAYE DIAGNE

        Diagne, gollerin 3'te birini penaltıdan attı ama önümüzdeki sezon atmayacağı anlamına gemiyor. Ama taraftar ve kulüp arasında bir kırılma var gibi. Bu rakamlar görülürse Fatih Terim'in yolları ayıracağını düşünüyorum ama kalırsa da faydalı olur. Mental olarak hazırlanması gereken bir oyuncu Diagne...

        8

        Trezeguet daha fazla içeri de giden bir oyuncu olurken Babel içeri de girer gol atar. Diagne'nin arkasında koşularla mesela çok gol atar. Neden 3 yıl imzaladılar bilmiyorum ama bence çok olmuş. Muriç'e göre de pozisyon alacak Galatasaray. Üstüne bir de Muriç gelirse 4-4-2 zorunda olabilir. Galatasaray'da Necati tarzı biri yok, Elmander'le arkalı önlü oynayacak gibi olmaz.

        9

        ABDULLAH AVCI

        Fatih Terim, Şenol Güneş, Denizli'nin futbol tarzları farklı. Çabuk kararlar değiştirebilirler haftaya göre, Abdullah Avcı ve Kocaman gibiler var. Avcı gibilerde de bu alkış yerine, taraftarı sıkar algısı olur. Avcı da Beşiktaş'ın temposuyla bunda ortayı bulmak isteyecek ama kadro lazım. Bu kadroyla onu oynayamaz.

        10

        Abdullah Avcı diyecek ki kardeşim ben ayakla oynamak istiyorum. Başkan bana solak stoper al diyecek. Epureanu gibi birini isteyecek. Atiba sırtı dönük alıyor ama çabuk dönemiyor. Belki Dorukhan olur.

        11

        Mahmut mesela üç büyüklerde en çok Beşiktaş'a lazım. Mutlaka hoca kensine uygun bakar. Önce arka taraftan başlar. Adriano kalsın diyebilir. Quaresma'yı kazanırsa istediklerini yapabilir.

        12

        10 yıl baskısız takımlardaydı, Abdullah Avcı'da şu an baskı var. 'Beni canlandırabilecek bir taraftar grubuna gittim' demişti. Ben başarılı olacağını düşünüyorum.

        13

        TRABZONSPOR

        Ekonomik sorunun en çok yaradığı takım Trabzonspor oldu. Har vurup harman savursa bu gençler oynamazdı. Tabii Ünal Karaman'a, Sadi hocalara parantez açmak lazım. Rodallega bende soru işareti oldu. Gelecek santrafora bağlı ararlar mı bilmiyorum. İyi kadrosu var ama zorluklar var. Çok teklif geliyor. Yusuf ve Abdülkadir'e 20'şer milyon euro bence verilmiyordu yoksa çoktan verilirdi.

        14

        Trabzonspor'da ortaya sert ön libero lazım, John Obi Mikel sert değil daha çok oynayan bir orta saha, Mehmet Topal gibi lazım. Stoper almaları da şart. Bence kaleci Uğurcan Çakır en geç 3 yıl içinde Avrupa'nın üst düzey takımlarına gider.

        15

        EMRE BELÖZOĞLU

        80 doğumlu bir oyuncunun tekrar bir kulübe oyuncu olarak dönmesi çok önemli. Emre Belözoğlu transferi gündeme geldiğinde ‘abi’ olarak değerlendirilmişti. Emre Belözoğlu en az 20 maç dolu dolu oynayabilecek pozisyonda.

        16

        Emre oyunculuğundan dolayı alındı, ‘ağabeylik’ yapsın diye alınmadı. Maksimum verim ne kadar alınabilecekse Ersun Yanal onu alacaktır. Başakşehir’de de ara ara dinleniyordu. Motivasyon açısından oyuncuları hazırlaması önemli.

        17

        Ama öncelikli olarak futbol yeteneğinden dolayı geldi. Bu yorumlardan da en çok Emre zarar görüyordur. 1 yıl sonra idari menajer olacağı yönündeki haberler Fenerbahçe’nin ve Emre’nin tasarrufudur.

        18

        MEHMET TOPAL

        Mehmet Topal hem Galatasaray’da hem Fenerbahçe’de oynamış ve antipatik olmayan nadir bir futbolcudur. Son birkaç haftada tribünlerle olan diyalogsuzluğu nedeniyle ayrıldı.

        19

        Kimse bu kadar parayı bırakmazdı. Kulübe zarar verebileceğini düşünüp ayrıldı. Topal yine de Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir çerçevesinde oynayabilecek bir isim.

        20

        VOLKAN DEMİREL

        Volkan geçen sezon bir travma geçirdi. Ben bir yıl daha Emre gibi Volkan ile devam edilmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Volkan da bunu hak eden bir futbolcudur.

        21

        ERSUN YANAL

        Ersun Yanal’ın Topuk Yaylası’nda serzeniş yapma hakkı kalmamıştır. Bu durum Ali Koç ve yönetimi için de geçerlidir. Transfer hatalarının bu sezon yapılmaması gerektiğini herkes biliyor artık. Fenerbahçe’nin yanlış yolda olmadığını görüyoruz. Transfer edilen oyuncular bir an evvel Topuk Yaylası’nda kampa katılmalı. Geç kalınıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ