Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Sivasspor Galatasaray Maçının Yazar Yorumları - Galatasaray haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Sivas, Beşiktaş - Başakşehir - Alanya - Trabzonspor ve G.Saray ile oynadı. Sadece dışarıda ligle işi bitmiş F.Bahçe ile oynayacaklar. Fikstürleri artık rahatlayacak. Ciddi aday olabilirler.

        2

        G.Saray ise şampiyonluk karakteri koyuyor. Bir kere iyi savunmaları ilk kez bu maçta ciddi pozisyon verdi aslında. Sivas'ın ilk 10 dakikada müthiş baskısı ile belli oldu ki G.Saray'ı çıkartmazsanız pozisyon bulabiliyorsunuz.

        3

        Aslında iki teknik adam da 1'er puandan çok da şikayetçi olmaz. G.Saray'ın haftaya derbisi var. Sonra Trabzonspor - Alanya ve Başakşehir deplasmanları yarışın devamını belirler.

        4

        Mete Kalkavan her iki takım tarafından eleştirilecektir. Sivas lehine çaldığı penaltıda VAR hakemini tebrik etmeliyiz. Ayrıca Antep'te Trabzon'un iptal edilen golüne neden olan faul kararı da onaylanmış oldu.

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Galibiyete Aslan yakındı. Görevini tam yapamayan sol kanattı. Onyekuru bitirici olamadı, Saracchi de arkasına adam kaçırdı. Buna rağmen galibiyete yakın olan tarafın Galatasaray olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

        6

        Galatasaray bu sezon her şeyi yaşadı. Şampiyonalar Ligi’nde döküldü. Terim’in en formsuz dönemlerinden birini yaşadı. Hoca yönetim kavgası zirveye vurdu. 10 numara ıslıklandı. Nzonzi, Emre Mor yollandı. 20 yıl sonra Fenerbahçe’yi yendi. Şu artık açık: Onlar da en az en güçlü aday kadar aday.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Seri 1 sarı kart gördü ilk yarıda. Neden? Bir serbest vuruşta hakem düdüğü çalmadan başlatma demesine rağmen başlattığı için. Peki, sonra ne oldu? Seri penaltı yaptı. Burada da ikinci sarıdan kırmızı görmesi gerekirdi. Ama hakemde onu gösterecek yürek yoktu..

        8

        Uzatma dakikalarında Galatasaraylı Saracchi ile Emre Kılınç'ın girdiği mücadelede yine yanlış karar çıktı. Ama bu yanlış karardaki etki VAR'dan geldi. Halbuki hakemin pozisyonu seyredip kendisi karar vermesi gerekirdi. Peki, ne yapması gerekirdi? Kılınç'a sarı, Saracchi'ye kırmızı. Ama hakem ona da cesaret edemedi.

        9

        AHMET ÇAKAR: Maçta çok tartışılacak bir pozisyon var... Bence Mete Kalkavan mükemmele yakın bir yönetim gösterdi. Maç asla kolay değildi, müthiş ve sert ikili mücadeleler vardı. Sivasspor lehine verilen ve VAR daveti ile gelen penaltı doğru karar. Topa ilk vuran Fernando...

        10

        Sonra ise Seri'nın müdahalesi var. Olay ceza sahası çizgisinin hemen içinde ve karar doğru. Aslında önceki günkü Gaziantep- Trabzonspor maçındaki pozisyonla çok benzer. Orada da topa ilk vuran Trabzonsporlu Abdülkadir'di. O maçta yanlış karar verildi ama Mete Kalkavan'ın verdiği penaltı kararı doğru.

        11

        ALİ ECE: Galatasaray 15-45 arası gerçekten de çok üst düzey oynadı. Maçın 90 dakika toplamı da Sivas deplasmanı için çok iyi sayılır. Galatasaray’ın bunun yarısı kadar bile oynayamayıp kazandığı maçlar varken bu kadar iyiyken kazanamaması ironik oldu.

        12

        ŞANSAL BÜYÜKA: Hayret, bu maçta Onyekuru Galatasaray takımının hızına uyamadı… İkinci yarıdaki “geri vitese“ rağmen, Onyekuru, Falcao çok önemli fırsatları teptiler…

        13

        Hele uzatma dakikaları… Galatasaray’ın bu kadar baskın, bu kadar etkili oynadığı ilk yarıdan sonra, bir puanı futbolcularının ayaklarından, kafalarından değil, Muslera’nın “ellerinden” kazanması “futbol şakası” olmalı...

        14

        DENİZ ÇOBAN: Maç tam bitmek üzereyken, Saracchi’nin Emre ile bir mücadelesi oldu. Emre Saracchi’ye net bir faul yapıyor. Buna sinirlenen Saracchi, top için mücadele etmezken, Emre’nin göğsüne doğru kramponunun ön vidalarıyla bir müdahalede bulunuyor.

        15

        Benim şahsi fikrim bu pozisyonda sarı kart yerine kırmızı kart göstermenin daha doğru olduğu yönünde. Bu müdahale acımasız ve yaralayabilecek bir müdahaleydi. 90+4’de Fernando rakibine tehlikeli hareket yaptı diye Kalkavan önemli bir Sivasspor atağını kesti. Pozisyonda tehlikeli hareket yoktu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ