Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Spor yazarları Avrupa Ligi maçlarını yorumladı (Başakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor) - Futbol Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE

        Dün Trabzon’da sahaya çıkan iki takım için sanırım rahatlıkla şunu söyleyebiliriz: Top ayağında olan taraf tehlike yaratabilecek kalibrede. Ancak top rakipte olduğunda ikisi de sıradanlaşıyorlar.

        2

        Ancak top Trabzonspor’da olduğunda çok keyif veren bir Avrupa Ligi takımı izledik hepimiz. Özellikle 46’da Nwakaeme oyuna girdikten sonra hücumda çok daha ne yaptığını bilen, çok daha akılcı bir ekip vardı. Lâkin maalesef Türk takımlarının Avrupa’daki şu rotasyon hastalığı sebebiyle yine maçın tümüne yayamadık iyi oyunu.

        3

        İnsan dün kaçan 2 puanı görünce düşünmeden edemiyor: Sosa ve Nwakaeme 11’de başlayamazlar mıydı? Eğer gerçekten çok yorulurlarsa pazar günü Rize’de dinlendirilemezler miydi? Basel’le Trabzonspor aynı fikstürü oynuyorlar doğal olarak. Basel’in Krasnodar maçı 11’inden sadece 1 oyuncu farklıydı dün. Santrfor Ademi, Cabral’ın yerini almış. Ligdeki Luzern maçında da sadece sol bek farklıymış.

        4

        Galatasaray’ın karşısına çıkan PSG bile ligdeki 11’ini tek bir mecburiyet dışında (Icardi-Neymar) değiştirmemişti. Bizim takımlarımız niyeyse hafta sonu-hafta içi aynı 11 adamla (ya da 9-10 adamla) oynamayı başaramıyorlar. Şu kaçan puanlara üzülüyor insan.

        5

        ALİ ECE

        2019’un ilk 5 ayında Beşiktaş’ın en iyileri Ljajiç, Burak Yılmaz, Dorukhan, Güven ve Vida’ydı. Dün gece Burak yokken en verimli pozisyonu santrfor arkası olan Güven zoraki tek santrforda çaresiz kaldı. 18. dakikada Güven 5’li Wolves savunması karşısında topla buluştuğunda en yakın takım arkadaşı Güven’e enlemesine 40 metre, boylamasına 20 metre uzaklıktaydı. Güven sakatlanıp çıktıktan sonra giren Umut daha çalışkan olsa da son tercihlerinde yetersiz kaldı.

        6

        Burak’a gerçek bir santrforu alternatifi almamak yönetim hanesine eksi yazar ama Ljajiç, Dorukhan, Güven ve son anda Boly’i kaçıran Vida’nın bu kadar verimsiz oynamasının vebali Abdullah Avcı’ya yazar. İkisinin toplamdaki hataları sonucu Beşiktaş maçı ileri 3’lüsünde yedek sağ bek olarak gelen Douglas, sezona sol bekte başlayan Caner ve santrforda Umut’la tamamladı.

        7

        Zaten Beşiktaş rakip kaleye set oyununda az gidebiliyor, bari alternatif bir hücum planı geliştir! O da yok, 60-80 arasındaki göreceli olumlu oyuna yazık oldu. Taraftara ise çok yazık oldu!

        8

        Beşiktaş'taki bu kaos, teknik direktör hatalarından da kaynaklanıyor. Ancak öncelikle kongrede herkes egoları kenara bırakıp bir nevi ‘milli birlik hükümeti’ tarzı yeni bir yönetim kurulmalı yoksa kaos daha da büyüyebilir.

        9

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Vodafone Park'ta ağır çekim film gibi futbol seviyesi çok düşük bir ilk yarı izledik. Beşiktaş, bu 45 dakikada oyunu domine eden taraftı. Topa sahip olma oranları yüzde 70'di. Ama üretkenlik yok gibiydi.

        10

        İkinci devre oyun biraz daha hareketlendi. Tabi bu hareketliliği sağlayan Beşiktaş'tı. Ama genelde oyun karşı alana yıkılsa da yine Vida'nın kafa vuruşu dışında gol heyecanı yaratan bir pozisyon yoktu. Çünkü pozisyon getirecek varyasyonları gerçekleştiremiyorlardı. Sadece kazanmak için kuru bir gayret vardı.

        Ama son dakikada yenen golle hakkı beraberlik olan maç mağlubiyetle bitti ve aynı zamanda gruptaki şans da tükendi. Belki daha ikinci maç diye düşünenler olur ama sıfır puan ve ilk maçta maçta kaybedilen 3 puan grubun en zayıf halkası Bratislava önündeydi.

        11

        Aslında Beşiktaş dün sezon başından bu yana gösterdiği takım savunmasındaki arızalardan uzaktı. Top rakipteyken takım halinde topun arkasına geçerek alan bırakmadılar, hemen hemen hiç pozisyon vermedikleri bir maçı ne yazık ki kaybettiler. Aslında form durumu ne olursa olsun bir Premier Lig takımına karşı ikinci bölgeyi maç boyunca rahat geçmek dün gece gözüme çarpan artıydı.

        12

        CEM DİZDAR

        Berabere bitirebileceği ilk maçı son nefeste kaybetmiş Beşiktaş için teknik direktörün deyimiyle ‘Hayatın sunduğu fırsat’ maçı... Ancak, ‘Rakip kaleye 30 - 40 metre uzakta oynanan bir oyun fırsat yaratabilir mi?’ sorusunun yanıtı da net; hayır. Evet, rakip bu sürede tek istatistik üretememe pahasına öne çıkmamış ama Beşiktaş da farklı değil, şans yaratacak alana gidecek işleri, bir korner karambolü dışında yapamamış. Tuhaf bir çaresizlik, garip bir tıkanmışlık!

        13

        Böyle durumlarda basit çözümlerden biri bireysel yaratıcılık ama onu da Ljajic dışında gösterebilecek biri yok. O da takıma ayak uyduruyor. Maçın sonunda ceza sahasına iyice büzüşüyor Beşiktaş. Sınırdan da bir ofsaytla dönüyor. Ama uzatmada hücum etmeye niyeti olmayan takımdan bile gol yediler. Haliyle baştan bu yana izlediğimiz Beşiktaş’tan gayrı bir Beşiktaş izleyemedik. Anlayacağınız, eski bir şarkıda söylendiği gibi: Zor dostum zor...

        14

        Maçın olayı. Wolverhampton dünyanın gözünü diktiği, anlat anlat bitmeyen Premier Lig takımı. Ceza sahasından çıkmıyor ve ilk şutu 67’de atıyor. Ve 4-5 takım üzerinden İngiliz Ligi propagandası tüm gezegene yutturuluyor!

        15

        FATİH DOĞAN

        İşler kötü gitmeye başlayınca aksilikler üst üste gelir! Abdullah Avcı'nın lider Alanya ile oynayacağı maçın planlamasını da dikkate alarak İngilizler'e karşı dinamik bir 11'le sahaya çıkmayı hedefledi. Gökhan, Caner, kasığı zorlanan Atiba ve yorgun Burak gibi tecrübeli isimleri dinlendirmek için riskli sayılacak bir plan da yaptı. Ancak bu tutmadı.

        16

        Maçtan önce Diaby mide bulantısı, ısınırken ise N'Koudou migren ağrısı nedeniyle kadrodan çıktı. Caner sol önde başladı. Ligde 16. sırada olan her büyük takımın hocası en ağır şekilde eleştirilir. Ancak Abdullah Avcı'nın başına gelenler, şansızlıklar, dış etkenler (teşbihte hata olmaz) pişmiş tavuğun başına gelmedi.

        17

        Maçın hakkı beraberlikti. Son dakikada gelen gol, sorunlara çözüm bulamayan Beşiktaş'ın ceza biletiydi. Taraftar haklı olarak şunu sorguluyor dünya devlerine kafa tut, yen, git İngilizlerin vasat takımına kendi evinde yenil. Beşiktaş'ta sadece saha içinde iletişim hatları kopuk değil. Bütün hatlar kesik... Yönetime istifayı geçtim, hocasına "Yere yatsana" diyen bir tribünde inanç ve iletişim kesilmiştir. Beşiktaşlı isyanlarda. Haklılar da...

        18

        TUNÇ KAYACI

        Avrupa Kupası’na farklı yenilgilerle bir anlamda çok kötü başlangıç yapan iki takımın hedefi kazanmaktı. Açıkçası maç önü tablo bize bu maçtan çıkacak her sonuç sürpriz olmaz dedirtiyordu. Bizim taraftan bakarsak Başakşehir haftalar ilerledikçe kalitesini ortaya koyuyor. Gerçekten kaleci Mert’ten başlamak üzere her mevkisinin içini dolduruyor oynayan isimler. Dün gece Alman ekolünün önemli temsilcisi Mönchengladbach karşısında gerçekten iyi mücadele etti.

        19

        Maç öncesi Okan Buruk’un; Alman ekibini iyi analiz ettiğini daha iyi anladık. Aynen Okan Buruk’un söylediği gibi konuk ekip hücumda etkili ama hücum yediğinde savunma zaafları yaşadığını net gördük.

        20

        Bütün olarak büyük bir mücadele vardı sahada. İşte bu tip maçlarda skoru, o kaza golüne karşı perçinlemek lazım. Gerçekten de olmayacak bir şans golüyle rakip beraberliği yakaladı. Ayağımıza gelen 3 puan şansını kaçırdık, yazık oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ