Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Chedjou her yerdeydi (Galatasaray: 2 - Benfica: 1) - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Gençlerbirliği maçında 1 gol atıp 1 de asist yaparak yıldızlaşan Aurelien Chedjou, muhteşem performansıyla Benfica karşılaşmasına da damga vuran isim oldu... Kendi yarı alanından Lukas Podolski’ye enfes bir pas gönderen Kamerunlu stoperin bu şık asistini, Alman yıldız güzel bir vuruşla ağlara gönderip, G.Saray’ın 10 maç sonra Devler Ligi’ndeki galibiyet hasretine son verdi. Geceyle ilgili Alman ve Portekiz basınına en çok yansıyan konu Podolski’nin golü oldu...

        Ancak UEFA’nın resmi sitesi, gecenin diğer yıldızı Chedjou’nun da hakkını verdi. “2 yıl sonra gelen zafer” başlığıyla maçı değerlendiren UEFA, 2013’teki Juventus maçından beri dev arenada galibiyete hasret kalan Sarı-Kırmızılılar’ın grupta tekrar iddialı konuma geldiğini yazdı. Ayrıca henüz 2. dakikada Benfica’yı öne geçiren Gaitan’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin en erken golünü attığı belirtildi.

        SELÇUK’TAN 25. MAÇTA GOL

        Penaltıdan skoru eşitleyen Selçuk İnan’a da ayrı bir paragraf açan UEFA, bu oyuncunun kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü attığını yazdı. Selçuk, 25. maçında golle tanıştı. Kamerunlu savunmacı Chedjou’dan da övgü ile söz eden site editörleri, “G.Saray’ın yaklaşık bir saat skoru koruması için tüm oyuncular mücadele etti. Ama özellikle Chedjou müthiş bir oyun çıkardı. Tüm boşlukları kapattı. Hemen hemen her yerdeydi” yorumunu yaptı.

        BENFİCA ÖNÜNDE 18 TOP ÇALDI

        Asist: 1

        Pas: 37

        İsabetli pas: 30

        İsabetli hücum pası: 2

        Top kazanma: 18

        Top kaybetme: 7

        BİR STOPERDEN FAZLASI

        SÜPER LİG: 52 maç, 8 gol, 2 asist

        ŞAMPİYONLAR LİGİ: 14 maç, 1 gol, 2 asist

        TÜRKİYE KUPASI: 7 maç

        SÜPER KUPA: 2 maç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ