Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın transfer ettiğine pişman olduğu 25 yabancı futbolcu - Galatasaray Haberleri
        1

        Yapılan 100'lerce yabancı futbolcu transferinin içerisinde Galatasaray camiasını ve taraftarı memnun etmeyen birçok futbolcu da oldu elbette... Ancak bu isimlerden bazıları belki de taraftarın ismini bile hatırlamak istemeyeceği isimler...

        İşte Galatasaray'ın transfer ettiğine pişman olduğu 25 yabancı futbolcu:

        2

        25- DOMINIC IORFA
        1992 yılında transfer edilen Nijeryalı futbolcu, kelimenin tam anlamıyla 'fiyasko' çıktı. Ulrich Watson'dan sonra Galatasaray'da forma giyen 2. siyahi futbolcu olan Iorfa, kariyerinde 20'den fazla takımda oynadı. Sarı-Kırmızılılar'da 1 sezon kalan Iorfa, hayal kırıklığı yaratarak Türkiye'den ayrıldı.

        3

        24- BARRY VENISON-MARK MARSH
        1995-1996 sezonunda Graeme Souness'in teknik direktör olarak göreve gelmesiyle birlikte, Britanyalı futbolcular Barry Venison ile Mark Marsh İstanbul'un yolunu tuttu.

        4

        Büyük umutlarla transfer edilen ikiliden Barry Venison 8, Mark Marsh ise yalnızca 3 maçta forma giyerek geri gönderildi.

        5

        O dönem oynanan Vanspor deplasmanında alkolü fazla kaçırıp Galatasaray'ın kaldığı otelde olay çıkaran Mark Marsh'la yollar daha erken ayrılmıştı.

        6

        23- ADRİAN KNUP
        Gönüllerde taht kuran Dean Sounders'ın ayrılığı sonrası transfer edilen Adrian Knup, Sarı-Kırmızılılar'da beklentileri karşılayamayan oyunculardan...

        7

        İsviçre Milli Takımı'ndaki golcü kimliğini Türkiye'de gösteremedi. Galatasaray'daki gol sayısı bir elin parmaklarını geçemedi. Yeteneği ile Galatasaray taraftarını hep beklentiye soksa da, bu beklentileri karşıyalamadan gitti.

        8

        22- ION LONUT LUTU
        Hagi'nin Galatasaray'da fırtına gibi esmesi sonrası Sarı-Kırmızılılar'da başlayan Rumen furyasında tercih edilen en başarısız isim. 1998 yılında transfer edilen ve yalnızca 3 maça çıkan Lutu, var olan potansiyelini göstermedi. 1 kez Romanya Milli Takımı'nda oynayan Lutu, Galatasaray'dan sonra 15'e yakın takımda daha futbol oynadı.

        9

        21- BRUNO QUADROS
        Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı müzesini götürdüğü kadronun kısa süreli bir parçası olmayı başarmıştı. Sarı-Kırmızılılar'da Şampiyonlar Ligi'nde yalnızca 2 maçta forma giydikten sonra İstanbulspor'a kiralanmıştı.

        10

        20- MBO MPENZA
        Mario Jardel'in Sporting Lizbon'a transferiyle birlikte Galatasaray'a takas olan 3 futbolcudan biri olan Mbo Mpenza, 1 maç bile oynamadan Türkiye'den ayrıldı. Ünlü futbolcu Emile Mpenza'nın abisi olan Mbo Mpenza, kariyeri boyunca çok kötü bir golcü olmasa da, Jardel sonrası tam bir fiyasko oldu.

        11

        19- PAVEL HORVATH
        Jardel takasında Galatasaray'a katılan Pavel Horvath, Sarı-Kırmızılı formayı 3 kez giydi. O da taraftarın hatırlamak istemediği isimlerden biri olarak hafızalara kazındı.

        12

        18- KLODIN DURO
        2. Fatih Terim döneminde transfer edilen Arnavut futbolcu, yabancı kontenjan sıkıntısı ve Terim'in beğenisini kazanamaması nedeniyle birkaç ay sonra takımdan gönderildi. Duro, kariyeri boyunca Malatyaspor ve Rizespor formaları da giydi.

        13

        17- MUHAMMED SARR
        2002-2003 sezonu başında Milan'dan Galatasaray'a transfer edildi. Şampiyonlar Ligi ilk maçında Lokomotiv Moskova'ya attığı kafa golüyle dikkatleri çekti. Sonrasında performansı düşüşe geçti. İstenileni veremedi, sessiz sedasız ayrıldı.

        14

        16- FABIO PINTO
        2002-2003 sezonunda transfer edilen Pinto'dan çok şey bekleniyordu. Sürati ve top tekniği beğenilen bir oyuncuydu. Ancak Galatasaray antrenmanlardaki yeteneğini, hiçbir zaman maçlarda gösteremedi. Sarı-Kırmızı macerası yalnızca 1 yıl sürdü.

        15

        15-HAIM REVIVO
        Fenerbahçe'den Galatasaray'a transferi o dönem şok etkisi yarattı. Sarı-Kırmızılılar'ın Hagi'den sonraki 10 numara beklentisinin onunla birlikte son bulacağı konuşuluyordu.

        16

        Galatasaray kariyerine de Bursa deplasmanında yaptığı hat-trick'le fırtına gibi başladı. Sonrasında Revivo'nun girdiği düşüşe kimse anlam veremedi.

        17

        14- SERGIO ALMAGUER
        Yeni Popescu diye transfer edildi. Ancak Galatasaray macerası 3 ay sürdü. 33 yaşında fizik olarak bitik geldiği Türkiye'den hayal kırıklığı ile ayrıldı.

        18

        13- FRANK DE BOER
        Fenerbahçe'nin Pierre van Hooijdonk transferine karşılık Barcelona'dan apar topar Türkiye'ye getirildi.

        19

        Sarı-Kırmızılılar'daki kötü futbolu oldukça eleştirildi. 15 maçta oynadıktan sonra bir sene İskoçya, bir sene de Katar'da oynayıp futboldan emekli oldu.

        20

        12- GABRIEL TAMAS
        2003-2004 yılında Romanya'dan transfer edilen Tamas, ağır görüntüsüyle beğenilmedi. Yalnızca 6 maçta oynayan Tamas'ın Galatasaray sonrası kariyeri ise oldukça başarılı. 63 kez Romanya Milli Takımı'nda oynayan Tamas, kariyerini Premier Lig'e kadar taşıdı.

        21

        11- BRATU
        2. Rumen furyasının parçalarından biri olan Bratu, çok büyük beklentilerle transfer edildi. 2003-2004 sezonunda 25 maçta oynayan Rumen futbolcu yalnızca 6 gol atabilmişti. O dönem kaçırdığı gollerle Sarı-Kırmızılı taraftara saç baş yoldurmuştu.

        22

        10- MAREK HEINZ
        2005-2006 sezonunda transfer edilen futbolcu, Çek Milli Takımı ve Banik Ostrava'daki başarılı performanslarını, Galatasaray'da sergileyemedi. Heinz, isminin hakkını Sarı-Kırmızılılar'da veremeyen oyunculardan biri oldu.

        23

        9- MARCELO CARRUSCA
        Arjantin'de büyük bir yıldız adayı olarak futbol piyasasına çıktı. Galatasaray'a geldiğinde herkes ondan çok şey bekledi. Performans olarak olmasa da, Carrusca Galatasaray'a çok önemli şeyler kazandırdı. Sakatlığı sonrası Arda Turan gibi bir yıldız doğdu.

        24

        8- TOBIAS LINDEROTH
        Galatasaray'a gelmeden önce grip bile olmayan İsveçli futbolcu, yaşadığı sakatlıklarla taraftarı çileden çıkardı. 3 yılda yalnızca 13 maç oynayan Linderoth, kimsenin hatırlamak istemediği transferlerden biri.

        25

        7- ISMAEL BOUZID
        2007-2008'de Galatasaray'a transfer olan İsmael Bouzid, hiçbir şekilde Sarı-Kırmızılı takıma katkı sağlayamadı. Galatasaray'da 1 sezon oynayan Bouzid, taraftarın kadroda görmek istemediği isimlerin başında geliyordu.

        26

        6- ZVJEZDAN MISIMOVIC
        Galatasaray'ın 8,5 milyon Euro bonservis ödeyerek transfer ettiği Bosna Hersekli futbolcu, teknik direktör Hagi tarafından mevkisinde değil sol kanatta oynatıldı.

        27

        Taraftarın büyük ümitler beslediği Misimovic geldikten 7 ay sonra yarı fiyatına Dinamo Moskova'nın yolunu tuttu.

        28

        5- ROBINSON ZAPATA
        Mondragon'dan sonra kaleci sorununu bir türlü çözemeyen Galatasaray, Leo Franco, Orkun gibi denemelerin ardından 2010 sezonunun devre arasında kaleyi Zapata'ya emanet etti. Vasat performansı sonrasında sezon sonunda sözleşmesi feshedildi.

        29

        4- IZET HAJROVİC
        3,5 milyon Euro bedelle transfer edilen Bosna Hersekli futbolcu, beklentiler içerisinde sezonu bitirdi. Alacaklarını temin edemediği gerekçesiyle kulüpten kaçan Hajrovic Werder Bremen'e bedelsiz transfer oldu. Ancak Hajrovic orada da tutunamadı

        30

        3- LUCAS ONTIVERO
        Yeni Messi olacak diye 2 milyon Euro verilip transfer edildi. Kupa maçında direkten dönen şutu sonrası ortadan kayboldu. Galatasaray her yıl onu kiralık olarak vermeye devam ediyor.

        31

        2- GORAN PANDEV
        Napoli'den Blerim Dzemaili ile birlikte transfer edilen Pandev, Galatasaray'ın kupa golcüsü olabildi. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlardaki güçsüz görüntüsüyle, taraftarın gözüne giremedi.

        32

        1- KEVIN GROSSKRUTZ
        Sezon başında transferin son gününde transfer edilmeye çalışılan Grosskreutz'un evrakları yetişmediği için 6 ay formasından uzak kaldı. Bu dönemde ailesini özlediği için Galatasaray'dan ayrılmak isteyen Grosskreutz, tek maç bile oynamadan Türkiye'den gitti. (Fanatik)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ