Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Van Persie: Yedek kalmamın mantıklı bir nedeni yok - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / AHMET SELİM KUL

        Sezon başından bu yana Hollandalı futbolcu ile Portekizli hocanın yıldızı bir türlü barışmadı. Aralarındaki sürtüşme zaman zaman geçiştirildi, bazen da devreye başkan Aziz Yıldırım girerek iki tarafı da sakinleştirdi. Ancak RVP’nin Lokomotiv Moskova maçında iyi oynamasına rağmen oyundan alınması ve ardından da ligde Bursaspor karşısında yedek bırakılması sonucunda gerilim iyice arttı. Vitor Pereira’nın Bursaspor maçı sonrasında, “Bir oyuncu oynamıyorsa yeterli değildir. Tüm sezon boyunca Van Persie birçok idmana çıkmadı. Hazır durumda değildi. Takıma yardım etmedi” şeklindeki sözleri gündeme adeta bomba gibi düştü.

        YÜZÜ YENİDEN ASILDI

        Zaten yedek kaldığı için keyfi kaçan Robin van Persie’nin yüzü, teknik direktör Vitor Pereira’nın bu şok sözleri sonrasında yeniden asıldı. Hollandalı yıldız bu açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı yakın çevresiyle paylaşırken, “Ben tamamen hazır durumdayım. Fizik olarak eksiğim yok. Beni oynatmak için bu takıma aldılar. Yedek kalmamın mantıklı bir gerekçesi yok” diyerek hocasına tepki gösterdiği öğrenildi.

        RVP'YE DESTEK, PEREIRA'YA UYARI

        Fenerbahçe’de yaşanan gerilim yönetimi de fazlasıyla rahatsız ediyor... Robin van Persie ile teknik direktör Vitor Pereira’nın arasında yaşanan sıkıntı daha önceki dönemlerde hafif sıyrıklarla atlatılmıştı. Ancak bu defa iş öyle geçiştirilebilecek cinsten değil. Bunun nedeni de Portekizli çalıştırıcının Bursaspor maçı sonrasında Hollandalı yıldız ile ilgili olarak sarf ettiği şok sözler. Şurası bir gerçek ki bu konuşmalardan Fenerbahçeli yöneticiler de fazlasıyla rahatsız oldu. Özellikle de büyük umutlarla alınan Robin van Persie’nin ilk on birde yer almamasına yönetimin de tepkisi büyük. Bunun için de Sarı- Lacivertli yöneticiler, bu gerilimde desteklerini Robin van Persie’den yana kullanma kararı alırken teknik direktör Vitor Pereira’dan da Hollandalı yıldıza daha çok ilk on birde yer vermesini isteyerek bu tip açıklamalar yapmaması konusunda hocayı ciddi anlamda uyaracakları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ