Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Arsenal Barcelona maçı için Türk hakem! Maç hangi kanalda yayınlanacak? - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi heyecanı Arsenal Barcelona maçı ile kaldığı yerden devam ediyor. F grubundan 9 puanla ikinci sırada çıkan veİngiltere Liginin zirvesini zorlayan takım Arsenal, E grubunu lider tamamlayan ve La Liga'da açık ara farkla önde giden Barcelona ile karşılaşıyor. Peki Arsenal Barcelona maçı hangi kanalda, saat kaçta canlı yayınlanacak? İşte maç hakkındaki bazı istatistikler ve Arda Turan hakkındaki bilgiler...

        KARŞILAŞMAYI CÜNEYT ÇAKIR YÖNETECEK

        Şampiyonlar Ligi 2.Tur karşılaşması kapsamında oynanacak Arsenal Barcelona maçı 23 Şubat Salı günü, saat 21:45'te Tivibu Spor ve TRT 1 kanalından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonundan hakem Cüneyt Çakır yönetirken, yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlenecek.

        BARCELONA'NIN 4 MAÇ ÜSTÜNLÜĞÜ BULUNUYOR

        Kendi liginde 8 puan farkla liderliği ele geçiren Barcelona, İngiltere'nin iddialı takımlarından Arsenal'in konuğu oluyor. 1999 yılından 2010 yılına kadar oynanan 7 karşılaşmada, Barcelona'nın dört maçta üstünlüğü bulunurken, Arsenal sadece bir maçtan galibiyetle ayrılabildi.

        Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarına bakıldığında, Barcelona son 10 sezonunda dört kez şampiyonluk yaşarken, Arsenal birçok kez final final aşamasına gelmesine rağmen bu duyguyu hiç yaşayamadı.

        Oyuncu verilerine göre; Alexis Sanchez, Arsenal'in Şampiyonlar Liginde attığı gollerin yarısından fazlasını sırtlanırken, Barcelona'lı Neymar, takımıyla Şampiyonlar Liginde oynadığı son beş karşılaşmada yedi gol kaydetmeyi başardı.

        Lionel Messi Arsenal'e karşı forma giydiği dört Şampiyonlar Ligi maçında altı gol attı; bu gollerin hiçbiri deplasmanda gelmedi. Barcelona geçtiğimiz sezondan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 19 maçın 15'ini kazandı. Arsenal Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 13 maçta gol atmayı başardı ve Ekim-Kasım 2005'ten bu yana en uzun serisini gerçekleştirdi.

        ARSENAL BARCELONA MAÇI MUHTEMEL 11'LER

        ARSENAL: Petr Cech, Hector Bellerin, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Per Mertesacker, Aaron Ramsey, Francis Coquelin, Mesut Özil, Alexis Sanchez, Olivier Giroud, Theo Walcott

        BARCELONA: Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Gerard Piquei, Javier Mascherano, Jordi Alba, Andres Iniesta, Ivan Rakitic, Sergio Busquets ,Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar

        SAKAT VE CEZALILAR: Tomas Rosicky, Santi Cazorla, Jack Wilshere, Gabriel Paulista(Arsenal), Rafinha, Arda Turan(Barcelona)

        ARDA TURAN OYNAYACAK MI?

        Barcelona'nın "tiki-taka" olarak adlandırılan pasa dayalı oyun planına alışmak için elinden geleni yaptığını belirten milli futbolcu, "Tiki-taka'yı oynamak kolay değil. Dışarıdan satranç gibi kolay bir oyuna benziyor ama uygulaması hiç de kolay olmayan bir sistem. Sahada herkesin pozisyonu, görevleri var ve herkes bu görevleri yerine getirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

        Kulübün cezası nedeniyle takımdan uzak kaldığı sürenin alışma süreci açısından kendisini etkilediğini vurgulayan Arda, "Nerede ya da kaç dakika oynadığım önemli değil. Harika bir takıma sahibiz. Takım lideri olmak gibi bir niyetim yok, sadece bu ekibin bir parçası olmaya çalışıyorum. Takımdaki rolüm Messi, Suarez ve Neymar'a yardımcı olmak. Sahada bana verilen görevi yapıyorum ve zevk alıyorum. Gerektiği takdirde sorumluluk almaktan da kaçınmam, kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ