Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altınordu Karşıyaka taraftarından birlik-beraberlik çağrısı - Futbol Haberleri

        Kupanın, İzmir kulüplerine gönül verenlerin demokrasiye olan inancını, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkma iradesini gösterme açısından büyük bir fırsat olduğunu belirten yeşil kırmızılılar, "Turnuvaya üzerimizde milli takım formalarımız, ellerimizde Türk bayraklarımız, Atatürk posterlerimiz, boyunlarımızda takım atkılarımızla gidelim" çağrısında bulundu.

        Stada tüm taraftarların kolkola girmesi çağrısında bulunan Karşıyakalılar şu açıklamayı yaptı:

        "O kıvrak zekamızla demokrasi için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şarkılar marşlar söyleyelim. Cennet vatanımıza tuzak kuranlara hadlerini bildirecek tezahüratlar üretelim. Siyasilerin oluşturduğu havayı perçinleyelem. Söz konusu vatansa, her şeyin teferruat olduğunu bir kez daha haykıralım. Tribünleri bölmedenbütün takım taraftarı yan yana oturalım. Günlerdir dinlenmeden, uyumadan görev yapan polislerimizi aramıza alıp onları da şenliğimize dahil edelim. Küfürsüz, kavgasız, atılan golleri kim atarsa atsın hep birlikte alkışlayalım. Kupa kimin olursa olsun kendimiz kazanmışcasına kutlayalım."

        Karşıyaka Taraftarlar Derneği, 15 Temmuz Demokrasi Kupası öncesi birlik mesajları verirken, Altay 1914 Taraftarlar Derneği ve Göztepe Yalı Derneği, 'İZVAK'ın dayatması' olarak gördükleri turnuvaya tavır aldı. Yalı Derneği, şu açıklamayı yaptı:

        "İzmir sporuna hiçbir faydası olmayan, aksine geçmişte bize zararı dokunan İZVAK dayatmasının; yeri, zamanı ve organizasyon şekline karşı olduğumuzu açıkça belirtiriz. Yalı'nın Atatürkçü, milliyetçi, bayrak sevdalısı ve cumhuriyet yanlısı olduğunu bilmeyen var mı?"

        Altay 1914 Taraftarlar Derneği ise, İzmir futbolunun son yıllarda çöküş içerisinde olduğu, bu duruma kayıtsız kalan İZVAK'ın, 'Demokrasi Kupası' adı altında, birbirleri arasında büyük rekabet bulunan İzmir spor kulüplerini dayatma ile bir araya getirmeye çalışmasını kabul etmediğini bildirdi. Dernek açıklamasında, " Her zaman Atatürk, Cumhuriyet, millet ve demokrasinin yanında yer alan Altay taraftarlarının duruşu bellidir. Bu duruşu da reklam maksadı ile tertip edilecek bir gösteri maçıyla ispatlayacak değildir" denildi.

        EMNİYET ÖNLEMİNİ ALDI

        İzmir Emniyet Müdürlüğü, 10 Ağustos Çarşamba günü Atatürk Stadı'nda düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi Kupası'nda olay yaşanmaması için alınacak önlemler aldı. Emniyet Müdürlüğü maç günü toplu organizasyon ve yürüyüş yapılmayacağını, seyircilerin stada ulaşımlarını münferit gerçekleştireceğini, tribünlere kulüp pankartı asılmayacağını, kulüpler lehine ya da aleyhine tezahürat yapılmayacağını açıkladı. Açıklamada, çocuklar hariç taraftarların takımlarını belli eden kıyafet giymemeleri, özellikle Türk bayrağı ve Atatürk temalı giysileri tercih etmeleri ve tribünde beraber oturmaları istendi. Taraftarlar ayrı oturma yeri tahsis edilmeyeceği açıklanırken, girişin ücretsiz olacağı turnuvada alkollü seyircilerin stada alınmayacağı ve olay çıkaranlar için 6 bin 222 sayılı kanunun geçerli olacağı duyuruldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ