Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Süper Lig'de puanlar eşit olursa şampiyon kim olacak? Spor haberleri - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'de son 4 haftaya girilirken Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş, şampiyonluk için kıyasıya mücadele veriyor. Başakşehir 62, Galatasaray 60, Beşiktaş ise 59 puanla 30. haftayı tamamladı. Gözler ise Galatasaray - Beşiktaş derbisine çevrildi!

        2

        Galatasaray kazanırsa ne olur?

        Başakşehir, Sivas’ta kazansa bile Cimbom’un şampiyonluk şansı devam edecek. Beşiktaş’la puan farkı 4’e çıkacak. İkincilik neredeyse garanti altına alınacak. Trabzon, Kayseri’yi yenerse Beşiktaş’la farkı 3’e indirecek ve ligi 3’üncü bitirme şansını yakalayacak.

        3

        Beşiktaş kazanırsa ne olur?

        Kartal, Galatasaray’ın 2 puan önüne geçecek. Kalan 3 maçı kazanmak artık Cimbom’a yetmeyecek. Başakşehir, Sivas’ta kazanırsa 3 puanlık fark devam edecek. Beşiktaş şampiyonluk umudunu son 3 maça taşıyacak.

        4

        Berabere biterse ne olur?

        Başakşehir, Sivas’ı yenerse Galatasaray'la farkı 4’e, Beşiktaş’la 5’e çıkaracak. TT Stadı’nda Cimbom’a mağlup olsa bile şampiyonluk için avantajlı olacak. Trabzonspor Kayseri’yi mağlup ederse, puan farkı Beşiktaş’la 4, G.Saray’la 5’e düşecek.

        5

        PUANLAR EŞİT OLURSA...

        Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki şampiyonluk mücadelesinde gözler ikili averaj ve üçlü averajdaki son duruma da çevrildi.

        6

        Bilindiği üzere Süper Lig kurallarına göre iki takımın sezonu eşit puanlarda tamamlaması halinde ikili averaj, üç takımın aynı puanlarda tamamlaması halinde ise üçlü averaj kuralları devreye giriyor.

        7

        Başakşehir ile Galatasaray arasındaki ikili averaj üstünlügü, iki takım arasında ligin 33. haftasında oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak. O maça kadar bu belirsizlik devam edecek. Ligin ilk yarısında oynanan maç 1-1 sona ermişti.

        8

        İki takım arasında ikili averajdaki üstün takım, Galatasaray - Başakşehir maçını kazanan taraf olacak. Eğer ikinci maç da beraberlikle sona ererse, ikili averaj kuralında deplasman golü kuralı geçerli olmadığı için lig genelindeki gol averajlarında üstün olan taraf, sıralamada da üst sırada yer alacak.

        9

        Galatasaray’a karşı ilk karşılaşmayı 1-0 kazanan Beşiktaş, rakibine oranla avantajlı durumda. Galatasaray’ın ikili averajda rakibine üstünlük sağlayabilmesi için ikinci maçı en az iki gol farkla kazanması gerekiyor.

        10

        İki takım arasındaki mücadele farklı Galatasaray üstünlüğüyle sona ererse, ikili averaj kuralında deplasman golü geçerli olmadığı için genel gol averajında üstün olan taraf, sıralamada üstte yer alacak.

        11

        Başakşehir ile Beşiktaş arasında ikili averaj üstünlüğü bulunmuyor. İki takımın puan eşitliği halinde ligdeki genel gol averajına bakılacak.

        12

        ÜÇLÜ AVERAJ HENÜZ BELLİ DEĞİL

        Üçlü averaj durumu, üç takım arasındaki karşılaşmalarının ardından belli olacak. Galatasaray ve Başakşehir’den biri 4’te 4 yaparsa, mutlu sona ulaşacak. Peki üçlü averaj nasıl hesaplanıyor? Burada 3 takımın kendi aralarında oynadığı maçlar tıpkı bir Devler Ligi grubu gibi değerlendirilecek. TFF Mevzuatı ne diyor:

        13

        Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;

        I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz)

        II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

        14

        III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

        IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ