Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BDDK personel alımı yapıyor: BDDK başvuru tarihi ve BDDK başvuru şartları nelerdir? BDDK başvuru ekranı görüntülüme - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıktan personel alımı yapıyor. Farklı meslek grupları için açılan ilana başvuru yapacak kişiler sözlü ve uygulamalı sınavdan geçecek. Peki, BDDK personel alımları için başvuru tarihi ve şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

        BDDK HANGİ MESLEK GRUPLARINDAN ALIM YAPACAK?

        BDDK tarafından yapılan açıklamada; memur, mühendis, sekreter, tekniker ve şoför kadrolarına personel alımı yapılacağı duyuruldu.

        Memur, mühendis, sekreter ve tekniker için başvuru yapan adaylar sözlü sınavdan geçecek. Şoför kadrosu için başvuran adaylar ise hem uygulamalı hem de sözlü olmak üzere çift aşamalı bir sınava tabi tutulacak.

        2

        BDDK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        BDDK tarafından açıklanan başvuru şartları şu şekilde;

        *Türk Vatandaşı olmak,

        *Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

        *Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

        *Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

        *Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

        *5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer verilen şartları taşımak.

        *5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 26’ncı maddesi hükmü kapsamında çalışması yasaklananlardan olmamak.

        *Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak.

        3

        BDDK PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        İlana başvurmak isteyen adaylar, 7 ile 19 Eylül tarihlerinde e-Devlet üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştirebilir.

        BDDK PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        SINAV TARİHLERİ DAHA SONRA BELİRLENECEK

        İlk başvurudan sonra sınava girmeye hak kazanacak adaylar için sınav tarihleri ve sınav yeri daha sonra açıklanacak. BDDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor;

        Şoför kadrosu için, uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile uygulama sınavının yapılacağı yer ve sınav tarihleri Kurumun resmi internet sitesinde (www.bddk.org.tr) duyurulacak olup uygulama sınavına katılmayan adayların yerine ilan edilecek yedek listeden (en fazla asil aday sayısının yarısı kadar) aday çağırılabilecektir.

        Memur, mühendis, sekreter, tekniker, teknisyen kadroları için, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sözlü sınavın yapılacağı yer ve sınav tarihleri Kurumun resmi internet sitesinde duyurulacaktır.

        Bu duyurular tebligat hükmünde olup ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
        Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecektir, söz konusu ilan tebligat hükmündedir.

        5

        KPSS'YE GİRECEKLER İÇİN BELİRLENEN PUANLAR VAR

        2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olup giriş sınavına başvuracak olan adaylarda KPSS türü üzerinden belirlenen taban puanlar var.

        BDDK PERSONEL ALIMI DETAYLI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ