Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Fatih Karagümrük maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        GÜNTEKİN ONAY

        Beşiktaş henüz gol yemedi ve hücumda problem çözecek çok sayıda oyuncusu var. Dünkü maçın ilk yarısı siyah beyazlıların gücü konusunda net fikirler verdi. Merakla ve heyecanla beklenen iki yeni transfer de kalitelerini sahaya yansıttılar. Batshuayi çok hareketli, çabuk ve fırsatçı. Alex ise ligimizin üstünde bir kaliteye sahip. Brezilyalı yıldız dünkü gibi daha çok gol izletir bizlere.

        2

        AHMET ÇAKAR

        İlk yarı bittiğinde çok güzel şeyler düşündüğümüz Beşiktaş'ın, hatta ilk yarıda 3-4 farkı bulabileceğini gördüğümüz Beşiktaş'ın, tüm dengesi ikinci yarıda Salih Uçan'ın sorumsuz bir davranışı ile altüst oldu. Önce şunu belirteyim ki Beşiktaş transfer komitesi ve Sergen Yalçın çok doğru seçimler yapmış. Batshuayi ve Alex Teixeira çok iyi oyuncular. Mesela kapanan, oyunu geriden kuran Karagümrük'e Teixeira öyle bir gol attı ki kaleci kımıldayamadı bile. Bunun adı kalitedir. Her ne kadar Alex'e asisti Kerim Frei yapmış olsa da vuruş tekniği ve zamanlaması mükemmel.

        3

        Batshuayi çok hareketli bir oyuncu. Dripling yapıyor, adam geçiyor, şut çekiyor ve defansı sürekli önüne, arkasına kat edip tüm dengeyi bozuyor. Biraz şansı olsa hat-trick yapardı. Mesela Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra da her ne kadar oyun kontrolü Karagümrük'te kalsa da ikinci yarı mutlak iki golü kaçıran yine Beşiktaş. Vida ve Batshuayi'nin kaçırdıkları yüzde yüzlük goller. Onlardan biri gol olsa zaten Beşiktaş rahatlayacaktı. Sonuçta Beşiktaş, 10 kişi kaldıktan sonra zorlandı ama çok önemli bir üç puan aldı. Bu Karagümrük'ten her takımın üç puan alması kolay değil.

        4

        ERMAN TOROĞLU

        Karagümrük klasik arkada top yaparak çıkacaklar, rakibi üzerine çekip defansını eksik yakalayıp neticeye gitmek isteyecek… Fena da başlamadılar. 1 gol yediler, asisti yapan Karagümrüklü oyuncuydu, golü atan Beşiktaşlı. Aslında 90 dakika çok iyi futbol var mı, yok. Heyecanı yüksek bir maçtı ama kalite yoktu. Maalesef Türkiye'de futbol bundan sonra böyle. Maçı Beşiktaş kazandı. Uzun süre 10 kişi oynadılar. Aslında 10 kişi kalan Beşiktaş, defansa ağırlık verince Karagümrük'ün oyun planı bozuldu. Çünkü onlar 11'e 11 oynarken, belli standartta oynuyordu. Beşiktaş eksilince Karagümrük bozuldu. Bu iş böyledir.

        5

        UĞUR MELEKE

        Dün Beşiktaş’ta oynanan eğlenceli maçı iki ayrı perde olarak değerlendirmek lazım. 11’e 11 oynanan 48 dakikalık bölümde Beşiktaş’ın eylül ortasında başlayacak Devler Ligi macerası için umut veren yüksek bir vitesi vardı doğrusu. İlginçtir, dün bu maçtan 2 saat önce Tuchel de Sergen Yalçın’la benzer bir pozisyona düşmüş, doğru oyuncu değişiklikleriyle Liverpool’u etkisizleştirmişti. Yalçın da kırmızı kart sonrası ivedilikle Necip’i sokup sayısal dengeyi sağladı orta sahada. Son bölümde sol bekte Necip’le, stoperde Mehmet’le maçı bitirmek zorunda kalmasına rağmen Sergen Yalçın’ın da 10’a 11 performansı iki saat önceki Tuchel’i aratmadı doğrusu.

        6

        REHA KAPSAL

        Beşiktaş'ın temposu düşmeye başladığında da Alex Teixeira devreye girdi, attığı akıl dolu golle Beşiktaş'ı öne geçirdi. Oyuncu özelliği olarak tekniği, oyun görüşü, topla driplingle bire birde adam eksiltmesi, dikine oyunu öne çıkıyor. Bir de Batshuayi ile oyunun omurgasında oynayan ikili olarak biraz da uyumlu olurlarsa Beşiktaş, bu isimler sayesinde goller üretebilir. Salih'in temposunu artırması gerek. Zaten ikili mücadeleye girme ve top kazanma becerisi düşük bir oyuncu. Gereksiz ve onun alışık olmadığı bir müdahale tarzıyla kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Larin'in de performansının daha üst seviyeye çıkması lazım. Sağ koridordaki Rosier- Ghezzal işbirliğinde özellikle Ghezzal fiziksel olarak performansını yukarı çekmeli.

        7

        Sezon başı olması ve fiziksel olarak da yüzde 100 olmamasına rağmen Beşiktaş, ilk yarı oyunu zaten domine etmişti. Rakibine üstünlük kurdu. Bunu ikinci devrenin başında eksik kalıp, uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen rakibine pozisyon verdi. Beşiktaş, pozisyonlara girerek sayısal olarak sahada tam olmamasına rağmen oyun olarak ve yaptığı iyi mücadeleyle bu eksikliği 'hissettirmeden' hak ettiği 3 puanı almasını bildi.

        8

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş’ın iki yenisi Alex Teixeira ve Batshuayi, nokta atışı transferdir. İlk 11’de sahaya çıkmaları büyük fırsattı kuşkusuz... Teixeira, orta sahada çok etkili, çabuk, teknik ve attığı mükemmel golle kalitesini ortaya koydu. Öyle tesadüf bir gol değil, bilerek, görerek. Batshuayi mi? Müthiş, ligi sallayacağı kesin, ilk yarıda fırsatlar yakaladı atamadı, ama mücadelesi inanılmaz. İki ayağını da kullanıyor, en büyük özelliği ise çok çabuk ve teknik, buldu mu, her yerden vuruyor, bir topu da direkten döndü. Valla, bu ikiliyi bulana, alana helal olsun... Haa ne kadar para alacaklar, beni hiç ırgalamıyor, önemli olan son şampiyona yapacakları katkı. Kaldı ki Devler Lig’inde Kartal ülkemizi temsil edecek, o kulvarda bu ikilinin güzel işler yapacağına inanıyorum.

        9

        Sezon nasıl ilerler, Beşiktaş’ın oyunu nasıl gelişir, bilemem. Ama dün gördüğümü bugün söylerim: Limitler içinde bunalıp sıkışan her kulüp gibi Beşiktaş da zor bir transfer dönemi geçirdi. Ahmet Nur Çebi yönetimi zaman zaman sessiz ve hareketsiz kaldı ama, sabretmesini bildi. İşte o sabır nöbetlerinden kimleri bulduğunu, dün gördük: Alex Teixeira ve Michy Batshuayi… Bu ikili Beşiktaş’ın sağlam ve akıcı oyunu içinde hem akışı hızlandıracak, hem de skor tabelasını kurcalayacak adamlar olarak çok alkışlanır.

        10

        Teixeira, 20 metreden attığı golle hem cesaretini, hem de tekniğini gösterdi. Batshuayi ise çok farklı bir santrfor tipi sergiledi: Ayağına top beklemiyor. Oyunun hazırlık ve kurgu sürecine de katkıda bulunuyor. Atletik bir yapısı var. Çok koşuyor. Vuruş kalitesi de yüksek. Karagümrük ceza alanı içinde kafa vurdu, karambolda fırsat kovaladı. Bir topu direkten dışarı gitti, birini Viviano kesti. Hiç rahat durmadı. Beşiktaş’ın oyunu sürekli rakip yarı sahada oynayan baskılı karakterine eşlik edebilir. Sözün kısası: Beşiktaş Vincent Aboubakar sonrası aradığı adamı bulmuş.

        11

        OKTAY DERELİOĞLU

        Karagümrük karşısında yeni transferleri Alex Teixeira ve Batshuayi'nin de takıma katılmasıyla daha güçlü bir 11'le sahada yer aldı. Karagümrük'ün oyun planını iyi çalışan ve rakibine ilk bölümde ön alanda sıkı bir baskı yapan Beşiktaşlı futbolcular, rakibini adeta bunalttı. İlk bölümde ardı ardına yakalanan pozisyonlar sonrası gol adeta "Geliyorum" dedi ve Alex Teixeira harika bir vuruşla Siyah- Beyazlılar'ı öne geçirdi. Brezilyalı oyuncu fizik olarak hazır olmasa da klasını ortaya koydu. Batshuayi gününde olsaydı maçı koparabilirdi. Sonuç olarak Siyah-Beyazlılar milli ara öncesi kritik bir sınavı kayıpsız geçmeyi bildi. Beşiktaş yeni transferlerin de takıma uyum sağlamasıyla çok daha iyi bir noktaya gelecektir.

        12

        ALİ GÜLTİKEN

        Beşiktaş, sahaya çıktığında heyecanlandırıyor. Bir çok yıldız isim var. Kalite kokuyor. Bu kaliteler dün akşam skora da imza attı. Teixeira da attığı gol ile ben geldim, buradayım, bundan sonra bu golleri çok sık izleyeceksiniz mesajıydı. Batshuayi keza aynı şekilde önemli bir oyuncu. Dün akşam golü bulamamış olabilir ama girdiği pozisyonlar ve topla buluştuğunda verdiği mesajlar çok daha fazlasını vaad ediyor. Beşiktaş aslında maçın ilk yarısında Larin ve Batshuayi ile skoru daha da açabilirdi. Orada da Karagümrük kalecisinin kalitesine takıldılar.

        13

        İkinci yarıda Salih'in atılmasından sonra da doğal olarak oyun başka bir yere gitti. Ama orada da Beşiktaş başka bir oyunu daha pozitif olarak sahaya koydu. Sakin kaldı, doğru savunma ve kademe yaptı, aynı zamanda da kontradan yakalamak istediği pozisyonları da organize edebildi. Oyunun farklı bölümlerinde öne çıkan farklı isimler var. Hücum aksiyonlarını düşündüğümüzde Teixeira, Ghezzal, Batshuayi gibi isimler önemli katkı sağladı. Beşiktaş savunmada kaldığında Rıdvan, Josef, Welinton, Rosier. İşin özeti de kime, ne zaman ihtiyaç duyulduysa o isimler görevinin başındaydı. Zorlu bir rakipten üç puan alınarak görev de Beşiktaş'ın istediği gibi tamamlandı.

        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ