Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları daha yükselir mi? - Altın Haberleri

        HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Bir başka deyişle küresel finans piyasalarının son birkaç yıldır başını ağrıtan Asya ülkelerinden kötü haberler gelmeye devam ettikçe altına olan talep daha da artacak.

        "MART SONUNA KADAR 105 LİRANIN ALTINI GÖRMEZ"

        Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise altın fiyatlarında dalgalanmanın devam edeceğini belirterek kısa vadede gram altın fiyatının 110 lira ile 120 lira arasında seyredeğini ifade etti.

        2016 yılı genelinde altın fiyatlarındaki yönü tayin edecek etkenlerin başında Fed'in faiz kararları geldiğinin altını çizen Yıldırımtürk, "Fed Başkanı Yellen, 2016 yılında 4 kez faiz artırabileceklerini yinelemesiyle birlikte büyük yatırım fonları ellerindeki likiditeyi kaptırmamak adına her fırsatta piyasaları dalgalandırmaya çalışıyor. Bunu yaparken de altın ve devlet tahvillerini kullanıyorlar" şeklinde konuştu.

        Altın yatırımcılarının dolar/TL kurunu da yakında takip etmeleri gerektiğini söyleyen Yıldırımtürk, gram altının 120 lirayı görebileceğini, alt seviye olarak da mart sonuna kadar fiyatların 105 liranın altına inmesini beklemiyor.

        "ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDER"

        Altının yükseliş trendine devam etmek isteyeceğini kaydeden Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Adnan Çekcen, “Kafalardaki soru elbette belli. Yükseliş devam eder mi? Geride bıraktığımız haftada Çin piyasaları kapalıydı. Önümüzdeki hafta Pazar akşamı Çin tarafında açıklanacak dış ticaret verileri ön planda olacak. Veriler eğer beklentileri karşılayamazsa küresel kaygılar tekrardan artabilir. Altın bu gelişmelerle beraber 'ara ara soluklansa da’ yoluna devam etmek isteyecektir” İfadelerini kullandı.

        Bu haftanın veri açısından oldukça sakin geçtiğini belirten Çekcen, önümüzdeki ABD Enflasyon rakamlarının ve FED tutanaklarının etkili olacağını kaydetti. Çekcen, “Doların seyri buna bağlı olarak altının yeni durağı verilerle beraber daha belirgin olacak. Ancak teknik görünümde ise dikkat çeken bir durumu ayrı değerlendirmek gerekiyor. Haftalık altın trendine baktığımızda uzun vadeli düşüş trendinin korunduğunu görüyoruz. Ancak bu haftaki son ralliyle beraber 2013 yılından itibaren düşüş trendinde olan Ons altın 1200-1222 aralığını ilk defa yukarı yönlü kırarak son 1 yılın en sert yükselişini kaydetti. Düşen trendin yukarı yönlü kırılması durumunda genelde o yükselişin devamı beklenir. Dolayısıyla 1222-1200 aralığı teknik destek bölgesi olarak izlenebilir. Bu seviyeler üzerinde kaldığı sürece 1305 -1345 hedefleri söz konusu olabilir“ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ