Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan anlaşma imzaladı - İş-Yaşam Haberleri

        Bakan Öztürk, 2011 yılından bu yana imzalamayı bekleyen anlaşma sonucu üç ülkenin katılımıyla oluşturulacak temas merkezinin Bulgaristan sınırları içinde yer alacağını, göç, sınırı aşan suçlar, organize suçlar ve kaçakçılıkla ilgili ortak çabaların arasında uyum sağlayacağını belirtti.

        Öztürk, merkezin, polis ve diğer görevlilerin birlikte çalışacağı Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye sınırlarının birleştiği Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo'da konuşlandırılacağını kaydetti. Öztürk, Avrupa Birliği'nin Güney sınırlarını oluşturan Bulgaristan ve Bulgaristan ile yapılan bu anlaşmanın aslında AB ile yapıldığına vurgu yaptı.

        Merkezin kuruluşunun AB'ye de yarar sağlayacağını ancak Türkiye vatandaşlarının gelecekte serbest dolaşımına katkı sağlamak açısından da faydası olabileceğini ifade etti.

        Yunanistan Bakanı ile görüşme

        Ziyareti sırasında Yunanistan İçişleri Bakanı ile görüştüklerini belirten Öztürk, "Özellikle suçluların iadesi ve oradaki Türkiye'de terör örgütü olarak bilinen aşırı sol ve diğer terör örgütlerinin Yunanistan'ı sığınak olarak seçtiklerini geçmiş yıllarda biliyoruz" dedi.

        Bakan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

        "Yunanistan geçmişte onlara (terör örgütlerine) karşı epeyce bir mücadele yürüttü. Ama son, Çağlayan'da savcımızın şehit edilmesinden sonra yeniden orada bir sığınak bulduklarını değerlendiriyoruz. Bu konuyu Yunanistan makamlarına tekrar hatırlattık. Bunun önceden alınmış kararlar doğrultusunda takip edilmesini ve bu tür suçlarla ilgililerin de Türkiye'ye iadesini istediğimizi belirttik."

        HDP binalarına saldıranın Yunanistan'a kaçıp kaçmadığını soran gazetecilere yanıt veren Bakan Öztürk, şunları söyledi:

        "O kişinin Yunanistan'a kaçtığına dair bilgimiz yok ama o kişilerin o dönem DHKP-C'li olduklarını biliyoruz. Ancak bugünkü düşüncelerinin ne olduğuna dair done yok. Başkalarının elinde ne gibi bilgi var bilmiyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ