Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milli Piyango özelleştirmesinde önemli gelişme - İş-Yaşam Haberleri

        Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Milli Piyango özelleştirmesini yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını açıkladı. Aksu, “Bazı liman özelleştirmelerini 2016'da yapacağız” açıklamasını da yaptı.

        Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunları için ilk özelleştirme ihalesi 2009 yılında yapılmış ancak ihaleye katılan gruplar İhale Komisyonu'nun satış için belirlediği taban fiyat olan 1 milyar 622 milyon dolara yaklaşamadığı için iptal edilmişti.

        Milli Piyango şans oyunlarının işletilmesi için 15 Temmuz 2014’te ypılan ihaleyi kazanan Net Holding, önce lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre almış ardından Dolar kurundaki artış nedeniyle sözleşmeyi söz konusu tarihte imzalayamayacağını duyurmuştu.

        Bunun üzerine Maliye Bakanı Şimşek, talih kuşunun ihalesinde süre uzatımının söz konusu olmayacağını, ihalede ikinci olanla sürecin başlayacağını açıklamıştı.

        "ÇORUMLU KUYUMCU "

        Geçen yılki ihalede ikinci olan ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu ise, Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk ve Ankara merkezli ERH İnşaat'tan oluşuyor. İhale 2 milyar 755 milyon dolarla sonlanmış ikinci grubun teklifi de bu rakamın 5 milyon dolar altında kalmıştı.

        İhalenin ikincisi olduğu halde bir anda kazanan koltuğuna oturan ERG-Ahlatcı grubukamuoyunda 'Çorumlu Kuyumcu' olarak anılmıştı.

        İhaleye Turkish Lottery Holding B.V. de teklif vermişti.

        İHALE MİKTARI KAÇ LİRAYA ÇIKTI?

        İhalenin yapıldığı 15 Temmuz 2014 tarihinde Dolar 2,12 TL idi. Buna göre ihale bedeli KDV dahil 6,89 milyar TL olmuştu.

        Net Holding'in ödemeyi yapamadığı ve ihalenin ikinciye verildiği 15 Nisan 2015 günü Doların satış fiyatı 2,70 TL'ye yükselmişti. Buna göre o gün ihale bedeli 8,77 milyar TL olmuştu.

        Bugün Dolar 2,83 TL seviyesinde. İhale bedeli KDV dahil 9,2 milyar TL oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ