Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fırsatı değerlendirip Türk marka alacak - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini ancak bunun fırsat da barındırdığını söyleyen Ayaydın-Miroglio Başkan Yardımcısı Giuseppe Miroglio, bir kadın giyim markası alacaklarını açıkladı.

        İpekyol, Twist ve Machka markalarının sahibi Ayaydın Grup ile 2008’de ortak olan İtalyan Miroglio Grup, Türkiye’de yeni yatırıma hazırlanıyor. Son aylarda Türkiye’nin pek çok üzücü olay yaşadığını hatırlatan Ayaydın- Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “Artık ülkemiz için daha çok çalışmamız, daha fazla üretip ihracat yaparak açığı kapatmamız lazım” dedi. Ortaklık kurulduğundan beri grubun yaklaşık 6 kat büyüdüğünü belirten

        Ayaydın-Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giuseppe Miroglio da “Türkiye ile ilgili olumlu düşüncelerimi hem ülkemde hem de yurtdışında paylaşıyorum.

        Zor zamanlardan geçildiğini biliyorum ancak bu dönemler hep gelecek için fırsat barındırır. Bu kapsamda kendi segmentimizde bir marka daha satın almak için birkaç alternatifle görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’nin bugünü ve potansiyeline güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

        TEDARİKİ İKİYE KATLIYOR

        Türkiye’nin yalnız mağazacılık anlamında değil, hazır giyimde tedarik açısından da önemli bir ülke olduğunu altını çizen Miroglio, şöyle devam etti: “Miroglio Grup olarak 34 ülkede 49 şirketimiz var. İpekyol, Machka ve Twist’in yanında 8 markamız daha var. Bunlarla ilgili satın almamızın büyük kısmını

        Türkiye’ye kaydırıyoruz. Türkiye bizim için daha stratejik bir nokta olmaya başladı. Bu nedenle 2016’da satın alma hedefimizi ikiye katlayıp 100 milyon Euro’ya çıkarıyoruz.” Miroglio, kısa vadede kendi markalarını Türkiye’ye getirmeyi düşünmediklerini, Türk markaların pazar yapısına daha uygun olduğunu kaydetti. Miroglio’ya ait markalardan Motivi, önce 90’larda, ardından 2010’da Türkiye’de mağaza açmış ancak iki deneme de pazardan çıkma kararıyla sonlanmıştı.

        YURTDIŞINDA 200 MAĞAZA HEDEFLENİYOR

        Türkiye pazarının yeni açılışlar için yavaş yavaş doyduğunu, mevcut mağazaların verimliliğine odaklanmak gerektiğini kaydeden Ayaydın-Miroglio Genel Müdürü Uğur Ayaydın da 2016 sonunda 19’a ulaşacak yurtdışındaki mağaza sayısının 2023’te 200’e ulaşmasının hedeflendiğini söyledi. Markalı ihracatın

        önemine değinen Ayaydın, “İran, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Azerbaycan’da toplam 15 mağazamız var. Bölgede hızla yeni mağazalar açacağız” dedi. İtalya pazarına ise Miroglio’ya ait çok katlı mağazalarda yer alarak adım attıklarını belirten Ayaydın, “Machka ve İpekyol ürünlerinin performansından memnunuz. İyi devam ederse 2018’de ülkede mağaza açmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Ayaydın, 2016’yı 400 milyon TL ciroyla kapatmaya hazırlanan Ayaydın-Miroglio Grup’un 2023 hedefini 500 milyon dolar olarak açıkladı.

        YIL SONUNDA 208 MAĞAZAYA ULAŞACAK

        Yıl sonuna kadar 8 mağaza açmayı hedefleyen Ayaydın-Miroglio’nun 2016’yı toplam 208 mağazayla kapatacağı belirtildi. Grubun yılın ilk 6 ayında ihracatı önceki yıla göre 2 kat arttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ