Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Darbe girişimini canlı izledi ama yatırımdan vazgeçmedi - İş-Yaşam Haberleri

        Yabancı yatırımcıların 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası Türkiye’ye olan ilgileri devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı adına, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Washakie Renewable Energy, Noil Energy Group ve bu grupların fonlarının Türkiye’deki yöneticisi ve partneri SBK Holding, yeni bir sermaye fonu kurdu. Grubun 2016 sonuna kadar Türkiye’de yapacağı yeni yatırımlar için oluşturduğu sermaye fonunun tutarı 450 milyon doları bulurken, bu fon dışında grubun yine Türkiye’deki birleşme ve satın alma işlemlerinde kullanılmak üzere hazırladığı ve toplam büyüklüğü 500 milyon dolar olan fonunun 2 yıl içinde kullanılması hedefleniyor.

        ‘İŞLEMLERİ HIZLANDIRDILAR’

        Amerikalı yöneticilerle görüşme yaptıkları sırada darbe girişiminin yaşandığını belirten SBK Holding Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “Amerikalılarla bütün hazırlıklarımızı tamamlamıştık, parayı getireceklerdi. 15 Temmuz’da Beylerbeyi’nde köprünün altında beraber yemekteydik. Köprüde tankları görünce tedirgin oldular. Darbe girişiminden sonra 2 gün İstanbul’da kaldılar. Ertesi gün hayatın normale döndüğüne şahit oldular. ABD’ye gider gitmez işlemleri hızlandırarak, yatırım yapmaya kadar verdiler” dedi.

        FİNANS, SAĞLIK VE TURİZME 450 MİLYON DOLAR YATIRIM

        Kurulan fonla bu yıl yapılacak 450 milyon dolarlık yatırımın 200 milyon doları finansal hizmetler sektörüne, 125 milyon doları sağlık sektörüne ve kalanı da turizm sektörüne ayrılacak. ABD’den sağlanacak bu fon için finans ve turizm sektöründeki yatırımlarının hazır olduğunu belirten Korkmaz, “Turizmde Akdeniz ve Ege’de zorda olan tesisleri alacağız. 5 tane 5 yıldızlı otel ile anlaştık, 2’sini satın aldık. Otelleri daha sonra yeni bir zincir haline getireceğiz” diye konuştu. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise Türkiye’nin son dönemlerde sanayi yatırımlarından çok katma değeri yüksek ama değeri düşük yatırımlar çektiğini belirterek, “Yıl sonuna kadar süreçler biterse 3 tane sanayi yatırımı açıklama ümidimiz var“ dedi.

        START-UP’LAR YATIRIMCIYLA BULUŞACAK

        Önümüzdeki dönemde start-up’larla yatırımcıları buluşturacaklarını belirten Arda Ermut, “Türkiye start up’lar açısından üs olursa, milyar dolarlık katma değeri Türkiye’de tutabiliriz” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ