Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tayland'dan cüzdanında getirdiği limonotunu bahçesinde yetiştirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Bitki araştırmacısı ve gazeteci Ahmet İlhan, 25 yıl önce gezi için gittiği Tayland'dan cüzdanının arasına koyarak getirdiği limonotu kökünü yetiştirmek için deneme ekimi yaptı. Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'ndeki evinin bahçesine kökü diken İlhan, bitkiyi yetiştirmeyi başardı. Bahçesinde şu an onlarca limonotu bitkisi bulunan Ahmet İlhan, hobi olarak yetiştirdiği ürünün yaygınlaşması için çalışacağını söyledi.

        "POPÜLASYONUNU ARTIRMAYI BAŞARDIM"

        Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Ahmet İlhan, "Mutfak ürünlerine meraklı olduğum için bu ürünü Tayland'dan cüzdanıma koyarak getirdim. Burada da popülasyonunu artırmayı başardım. Bundan sonraki amacım Kumluca ve Elmalı bölgesinde geniş arazilerde üretmek veya gönüllü üreticiler bulmak" dedi.

        "SULAK ARAZİYİ SEVİYOR"

        Limonotunun yılda 4 kez hasat edilebildiğini aktaran Ahmet İlhan, "Sulak araziyi seviyor. Çayı, çorbası ve balıkta kullanıldığı gibi mutfaklarımıza da kazandırmak istiyoruz. Buğday çimi gibi kamış gibi görünen bu bitki limon kokulu, dünyada ender bitkilerden biridir. Buğdaygiller familyasına ait bir bitkidir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ