Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Volvo XC60 SUV 2017 güvenlikte çığır açıyor! - Otomobil Haberleri

        Volvo XC60 SUV, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Üç adet gelişmiş sürücü destek sistemiyle, çarpışmalara ve kazalara daha yüksek bir güvenlik teknolojisi sunan Volvo XC60 SUV, City Safety sistemi; olası çarpışmalardan kaçınırken otomatik frenlemenin yalnız başına yeterli olmadığı durumlarda; devreye girecek olan direksiyon desteğiyle birlikte güncellenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor.

        Sürücünün olası bir çarpışmadan kaçabilmesi için -ihtiyaç anında- otomatik direksiyon yardımının bulunduğu Volvo XC60 SUV, otomobiller, yayalar ve büyük hayvanlarla olan çarpışmaları engellemeye yardımcı oluyor.

        Karşı Şeritten Kaçınma; (Oncoming Lane Mitigation) denilen ve karşı şeritten gelen araçlarla çarpışmayı önlemede sürücüye yardımcı olan bir sistemi de bulunan Volvo XC60 SUV, farkında olmadan şeridinden çıkan sürücüyü uyarıyor ve ona otomatik direksiyon yardımı sağlıyor. Bu sistem, 60-140 km/h hız aralığında aktif olarak çalışıyor.

        Volvo Cars Güvenlik Merkezi Kıdemli Direktörü Malin Ekholm, Volvo XC60 SUV hakkında şu açıklamalarda bulundu:

        Bu üç yeni özellik, tam otonom otomobillerle ilgili çalışmalarımızda önemli adımları temsil ediyor.

        90 serisi otomobillerimizde sunduğumuz güvenlik teknolojisi özelliklerinin tümüne Yeni XC60'da da yer verdik. Bu durum, otomotiv güvenlik sistemlerini gerçek-yaşam ve gerçek-yol güvenliğine dayalı geliştirme stratejimize tam uyum sağlıyor. Vizyonumuz, 2020 yılında yeni nesil bir Volvo otomobil içerisinde hiçbir ciddi yaralanmanın olmaması ve hiç kimsenin hayatını kaybetmemesidir.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ