Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple'ın iPhone 7 lansmanında söylemediği her şey - Teknoloji Haberleri
        1

        2015 yılının Eylül ve Ekim ayında üretilen iPhone 6S'lerde yaşanan batarya problemine çözüm arayan Apple, bataryalardaki problemlerin telefonun kapanmasına yol açtığını ifade ederek çözüm yoluna gitti.

        2

        Apple, belirtilen dönemde üretilen ve probleme sahip iPhone 6S'lerdeki bataryaları ücretsiz olarak değiştireceğini açıkladı.

        3

        Kullanıcıların, değiştirilmesini istedikleri bataryalar için telefonunun seri numarası ile öncelikle Apple Store'lara başvuru yapması gerekiyor.

        7

        İŞTE iPHONE'LARLA İLGİLİ YAŞANAN DİĞER SORUNLAR

        8

        Apple'ın bu yıla damga vuran iki yeni akıllı telefonu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus oldukça iyi satış rakamlarına ulaşırken cihazlar hakkında hem yazılımsal hem de donanımsal olarak bazı problemler günyüzüne çıkmaya devam ediyor.

        9

        Daha önce ana ekran tuşunda yazılımdan kaynaklı bir sorun tespit edilen iPhone 7 ailesi şimdi de kullanılan modem ile alakalı olarak bir internet hızı farkı problemiyle karşı karşıya.

        10

        iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta Intel ve Qualcomm üretimi olmak üzere iki farklı modeme yer verilirken bu modemler arasında bir bağlantı hızı farkı olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan durum, Intel'in ürettiği XMM7360 modeminin Qualcomm'un ürettiği MDM9645M modemine karşı ortalama yüzde 30 internet bağlantısı hızı farkı olduğunu gösteriyor.

        11

        Öte yandan bölgeye göre değişebilecek ve belki yapılacak güncellemelerle çözülebilecek bu internet bağlantısı hızı durumuyla ilgili Apple kanadından henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ayrıca hangi ülkede hangi modeme sahip cihazın satıldığı tam olarak bilinmediğinden dolayı bu aradaki farkın günlük hayatımıza ciddi bir yansıması olup olmayacağı bir tartışma konusu.

        12

        Ancak bu durum günlük hayatımıza yansımasa bile iki farklı modeme sahip iPhone 7 kullanıcılarının aynı koşullarda farklı hızlara erişmesi zamanla bir probleme dönüşebilir. Bu sorunun nasıl bir boyuta taşınacağını ise zaman gösterecek.

        13

        Apple iPhone 7 serisinin oldukça şık gözüken simsiyah (Jet Black) renk seçeneğinin oldukça hassas olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

        14

        Parlaklığının dokuz aşamalı oldukça hassas bir anodizasyon ve cilalama sonunda elde edildiği belirtilen bu renk seçeneğinin, diğer Apple ürünleriyle eşit sertlikte olduğunun altı çiziliyor.

        15

        Öte yandan zamanla küçük çizikler oluşabileceği ve cihazı korumak için sunulan kılıfların tercih edilmesi de önerilmeden geçilmiyor. Ancak bir kılıf değil de koruyucu jelatin kullanırsanız kötü bir sürprizle karşılaşabilirsiniz!

        16

        JELATİN, iPHONE 7'NİN ARKA YÜZEYİNİ SOYUYOR

        17

        MacRumors’un haberine göre, iPhone 7’nizi tamamen jelatin ile kaplamak koruma anlamında iyi bir çözüm olsa da bu durum simsiyah renk seçeneği için geçerli değil.

        18

        Çünkü akıllı telefonların arka yüzeyine jelatini uygularken ya da sökerken arka yüzeydeki yazıları (iPhone ve mevzuatlara etiketler vs.) da soydurabilirsiniz.

        19

        Az sayıda olsa da simsiyah iPhone 7 Plus sahiplerinin, cihazlarının arkasındaki yazıların uygulanan jelatine geçtiğini gözlemlediği belirtiliyor. Özellikle parlak ışık altında bu durum çok daha iyi gözlemlenebiliyor.

        20

        Yani jelatinin arkasındaki yapışkan yüzey, cihazın parlak arka yüzeyindeki yazıları kolayca soyabilmekte.

        21

        Önceki iPhone modellerinde veya siyah, altın, roze altın ve gümüş renk seçeneklerindeyse böyle bir durum söz konusu değil. Özetlersek, simsiyah bir iPhone 7 aldıysanız, jelatin yerine kılıf tercih etmenizi öneriyoruz.

        22

        Kısa sürede hızla yayılan iddiaya göre, son günlerde pek çok kullanıcı iPhone 7'nin uçak modu özelliğinde bazı sorunlar yaşıyor.

        23

        Sosyal medyada sıklıkla dile getirilen bu iddiaya göre, iPhone 7 uçak moduna alındıktan sonra bu işlem iptal edilse bile cihaz tekrar internete bağlanamıyor.

        24

        Başka bir iddiaya göre, bazı kullanıcılar cihazın kablolu kulaklığında ciddi sorunlar yaşıyor.

        25

        Aynı iddiaya göre, kulaklık telefona bağlıyken ses akışı devam ediyor ancak, ancak ses kontrol mekanizması kullanıcı tarafından kontrol edilemiyor.

        26

        ABD basının Apple'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, söz konusu sorunlar için şirket harekete geçti.

        27

        Apple benzer eleştirilerle iOS 10'un yayınlanmasının ardından da karşı karşıya kalmıştı.

        28

        Cihazlarına iOS 10'u yükleyen bazı kullanıcılar ekranlarında bu görüntü ile karşılaşmış, her zamanki gibi söz konusu sorunun ilk dile getirildiği yer sosyal medya olmuştu.

        29

        Apple, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

        30

        “Yazılım güncellemesinin yayınlandığı ilk saat içerisinde az sayıda kullanıcının etkilendiği bir sorunla karşılaştık ancak bu hızla çözüldü.

        37

        IP67 standartlarına kavuşan iPhone 7 ve 7 Plus'ın ön incelemelerinden gelen ilk yorumlara göre, Apple bu kulvarda hala yolun başında.

        38

        Google, Facebook, Microsoft ve Samsung'un neredeyse en büyük mesaisini harcadığı sanal gerçeklik (VR) konusunda Apple'ın hala sessizliğini koruması gecenin bir başka hayal kırıklığı.

        39

        Her ne kadar 7'nci nesil iPhone'u görücüye çıkarsa da Apple, cihazın kasasında gözle görünür bir değişikliğe gitmedi.

        40

        iPhone 7'nin yeni nesil iPhone olma iddiasından uzak olduğunu iddia etmek mümkün. Zira kasayı sabit tutan Apple iPhone 7 ve 7 Plus'ta yaptığı lokal değişikliklerle cihazı satışa sunmaya hazırlanıyor.

        41

        Apple rakiplerinin aksine Wireless charging'i bu lansmada da tanıtmadı. Söz konusu özellik Apple'ın yeni iPhone modellerinde yer vermesi beklenen özelliklerin başında geliyordu.

        42

        3.5mm'lik kulaklık girişini ortadan kaldıran Apple, 'AirPods' isimli wireless kulaklığını dün gece görücüye çıkardı. Wireless kulaklıklar elbette teknoloji dünyası adına yeni bir gelişme değil.

        43

        Ancak bu ürünün iPhone 7 paketinde dahil olmaması ve ülkemizde 779 liralık fiyat etiketi ile satılacak olması Apple'ın altını çizmekten kaçındığı başka bir husus.

        44

        Apple kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri iPhone'ların kısa sürede biten pilleri. Bu konu hakkında tatmin edici bir açıklamada bulunmayan Apple, lansmada yeni iPhone'ların mAh değerlerini söylemek yerine cihazların en iyi bataryaya sahip iPhone modeli olduğu bilgisini paylaşmak ile yetindi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ