Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Google Plus verileri nasıl indirilir? - Teknoloji Haberleri

        İnternet devi Google, bu ayın başında sosyal ağ platformu Google+’ın (Google Plus) kapatılacağını resmi olarak duyurdu. Ortaya çıkan güvenlik açığının ardından alınan bu kararla yaklaşık 2.2 milyar kullanıcısı olan Google+ da tarihe karışacak. Peki Google+ kullanıcılarının bu platformdaki verileri ne olacak?

        Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre Google’ın resmi duyurusuna göre Google+ bireysel kullanıcılar için 10 ay içinde tarih olacak. Kullanıcılar, Google+’ın kapanmasıyla birlikte bu platformdaki verilerine ulaşamayacak.

        Geçiş dönemi için bireysel kullanıcılara bir süre tanıyan Google, Ağustos 2019’da bu sürecin tamamlanacağını duyurdu. Dolayısıyla bu tarihten sonra bireysel kullanıcılar Google+ verilerine erişilemeyecek.

        REKLAM

        ‘GOOGLE+ VERİLERİ İNDİRME’ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

        Google+’daki verilerini kaybetmeden indirmek isteyen kullanıcılar için “Google Paket Servisi” (Google Takeout) hizmeti sunuluyor. Bu servise ulaşmak için öncelikli olarak “Google Hesabım”a (myaccount.google.com) girip, “Kişisel Bilgiler ve Gizlilik” bölümünde yer alan “Verilerinizi İndirin” kısmına tıklamanız gerekiyor.

        Açılan sayfada, “Dahil Edilecek Verileri Seçin” bölümünde bulunan “G+1’ler”i aktif hale getirin. Ardından “Sonraki” bölümünü tıklayıp, verilerinizin arşiv biçimini özelleştirin (dosya türü, arşiv boyutu, teslim yöntemi) ve “Arşiv Oluştur”u tıklayın.

        Google+’daki kişisel arşiviniz oluşturulduktan sonra yine bu sayfada veya e-posta adresine gönderilen linkten HTML biçiminde oluşturulan verilerinizi toplu olarak indirebilirsiniz. Google Paket Servisi ile indirilebilen Google+ içeriği, +1'ler, Google+ Çevreleri, Google+ Toplulukları ve Google+ Akışı’nda oluşuyor.

        Bu işlemleri yapmak için yaklaşık 10 aylık bir süreniz var ancak, eğer bu sürede Google+’daki verileriniz indirmezseniz, bir daha hiç bir zaman erişemeyeceğinizi de belirtelim. Ağustos 2019’da bireysel kullanıcıların artık erişemeyeceği Google+ platformu, şirketler için ise bu tarihten sonra da yoluna devam edecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ