KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz, Sabahat Yılmaz ve Arif Yılmaz'ın oğlu olarak 23 Nisan 1973' te dünyaya gelmiştir. Can adında ağabeyi ve Özge adında kız kardeşi vardır. Kocamustafapaşa'da ki Mehmet Akif İlkokulu'nda 4.sınıfta okurken ailesiyle birlikte Bahçelievler'e taşındı. Ortaokulu Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nda bitirdi. Lise öğrenimi Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde bitirmiştir.
Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk stand-up gösterisini Leman Kültür Merkezi'nde 1995 Ağustos ayında gerçekleştirdi. Aynı senenin Aralık ayında Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahne almaya başladı. 2001 yılı sonuna kadar 1200'ün üstünde sahneye çıktı. Türkiye'nin yanı sıra, Avrupa ve Amerikada da gösteriye çıktı.

Leman Dergisi'nde yayınlanan çalışmalarını "Karikatürler" isimli kitabında yayınladı. Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne 1998'de adım attı. Ömer Vargı'nın yönettiği "Herşey Çok Güzel Olacak" isimli filmde Mazhar Alanson ile başrolü paylaşarak ilk deneyimini tatmış oldu. Film, Türkiye ve Avrupada yaklaşık 1 miyon 800 bin kişi tarafından izlendi. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası işbirliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı.

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu ve büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza attı. Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti.
2001 yılında çıkan kısa dönemden faydalandı ve Temmuz 2001'de askerliğini yaptı. 12 Kasım 2004'te vizyona giren, çekimleri tamamlanmasına karşın yapımcı firma ile yaşanan problemler sebebiyle montajı ve gösterimi geciken, 4 farklı karakterde oynayarak başrolünü üstlendiği, Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini yaptığı G.O.R.A. ile bir kez daha milyonları sinema salonlarına çekmeyi başardı.

2007 senesinde Cem Yılmaz, “CMYLMZ Fikir Sanat” adında sinema, televizyon, sahne ve diğer medyalar için yapımlar tasarlayan ve uygulayan bir fikir-sanat üretim şirketi kurmuştur. Daha önce de senaryo ve oyunculuk çalışmalarıyla birçok çalışmaya imza atan Cem Yılmaz, artık şirket bünyesinde senarist, oyuncu, yönetmen, yapımcı olarak görev alacak.

Cem Yılmaz ve sinema ve televizyon oyuncusu Ahu Yağtu (d. 11 Temmuz 1978)10 Mart 2012 tarihinde Pera Palas Otel’de evlendi. Balayı için Dubai’ye gittiler. Evlenmeden önce 4.5 aylık hamile olan Ahu Yağtu, çocukları 2 ağustos 2012 tarihinde doğduğunda adını Kemal koydular. Ünlü çift 24 Aralık 2013 tarihinde tek celsede boşandı. Cem yılmaz'ın son gösterisi olan CM101MMXI FUNDAMENTALS'ın sinema gösterimi de 2013 yılının ocak ayında sinemalarda aynı isimle gösterime girdi. 2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda, Tülin Özen, Şirincan Çakıroğlu ile birlikte rol aldı.

Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

Kitapları:

1998 - Karikatürler - Parantez Yayınları, İstanbul

Ödülleri:

Kristal Elma, (2 kere)

Gösterileri :

1999 : Milenyum

1999-2001: Bir Tat Bir Doku (Tek Kişilik Gösteri)

2001-2008: CMYLMZ (Tek Kişilik Gösteri)

2010 : CMYLMZ Soru & Cevap

2011 : CM101MMXI - FUNDAMENTALS

Filmleri :

1997 - Her Şey Çok Güzel Olacak (Senarist, Oyuncu)
2001 - Vizontele (Oyuncu)
2004 - G.O.R.A. (Senarist, Oyuncu)
2005 - Ramon (Oyuncu)
2005 - Organize İşler (Oyuncu)
2006 - Hokkabaz (Senarist, Oyuncu, Yönetmen)
2008 - A.R.O.G (Şef, Yönetmen, Senarist, Oyuncu)
2010 - Yahşi Batı (Oyuncu, Senarist, Yapımcı)
2010 - Av Mevsimi (Oyuncu)
2010 – Zefir
2011 - Bifo & Cmylmz
2012 - Magnifica Presenza , (Sonra Ağlayacağım )(Oyuncu)
2012 - Yahşi Çin
2013 - CM101MMXI FUNDAMENTALS 2014 - Pek Yakında (sinema filmi)
2014 - The Water Diviner (Son Umut)
2014 - Pek Yaında
2015 - Ali Baba ve 7 Cüceler
2016 - İftarlık Gazoz

Cem Yılmaz Haberleri

  • "Annen duymasın"

    Magazin, 18 Mart 2024

    "Annen duymasın"

    Cem Yılmaz, eski eşi Ahu Yağtu ile arasındaki nafaka krizini sahne gösterisinde konu edindi. Yılmaz, yaşanan gelişmeleri ve nafaka ödemelerine dair detayları seyircilerle paylaştı

  • Aşk sessizliği

    Magazin, 15 Mart 2024

    Aşk sessizliği

    Cem Yılmaz'ın kısa bir süre önce Necla Karahalil ile yeni bir aşka yelken açtığı ortaya çıkmıştı. Etiler'deki ofisinden çıkarken görüntülenen Yılmaz, gazetecilerin soruları karşısında sessiz kalmayı tercih etti

  • Gelirini bağışladı

    Magazin, 13 Mart 2024

    Gelirini bağışladı

    Cem Yılmaz; 'Pek Yakında - Extr Act' adlı yeni çalışmasının 23 Mart'taki gösteriminden elde edilecek geliri, Oyuncular Sendikası'na bağışladı

    Acılı gününde yalnız bırakmadı

    Magazin, 09 Mart 2024

    Acılı gününde yalnız bırakmadı

    Zafer Algöz'ün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 83 yaşındaki annesi Güner Algöz, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde toprağa verildi. Cem Yılmaz, yakın arkadaşı Zafer Algöz'ü acılı gününde yalnız bırakmadı. Cenazeye, Cem Yılmaz'ın sevgilisi Necla Karahalil de katıldı

    Gizemli sevgilisi ortaya çıktı

    Magazin, 03 Mart 2024

    Gizemli sevgilisi ortaya çıktı

    Cem Yılmaz'ın gizemli yeni sevgilisinin kim olduğu ortaya çıktı. Yılmaz'ın gönlünü Necla Karahalil'e kaptırdığı öğrenildi. Karahalil, Cem Yılmaz ile olan ilişkisini; "Güneşim doğdu, ağzım tatlandı, yüreğim havalandı, ruhum okşandı" sözleriyle dile getirdi

  • 'Geleceğin Hekimleri' için güldürecek

    Kültür-Sanat, 03 Mart 2024

    'Geleceğin Hekimleri' için güldürecek

    Cem Yılmaz, 14 Mart Perşembe akşamı Zorlu PSM'de 'Geleceğin hekimleri'ni yetiştiren Lokman Hekim Sağlık Vakfı yararına sahne alacak. Yılmaz'ın 'sağlık çalışanlarına şiddete son' mesajı vereceği geceden elde edilecek gelir ile çok sayıda hekimin yetişmesine destek olunacak. 

  • Cemvari '14 Şubat' kutlaması

    Magazin, 14 Şubat 2024

    Cemvari '14 Şubat' kutlaması

    Bu yıl 14 Şubat'ı yalnız geçiren Cem Yılmaz, Sevgililer Günü için esprili bir fotoğraf paylaştı

  • "50 bin liraya temizliğe giderim"

    Magazin, 10 Şubat 2024

    "50 bin liraya temizliğe giderim"

    'Doğru Koca Nasıl Seçilir' ile Ülker Sports Arena’da 10 bin kişinin karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan Yasemin Sakallıoğlu, gösterisi öncesi basın mensuplarının gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sakallıoğlu, Cem Yılmaz'ın yeni gösterisinin biletlerinin karaborsada 50 bin liraya satılmasını şöyle yorumladı; "50 bin liraya evlere temizliğe giderim"

    İşte haftanın kültür sanat ajandası

    Kültür-Sanat, 09 Şubat 2024

    İşte haftanın kültür sanat ajandası

    Haftanın komedi filmlerinden İyi Bir Aile Değiliz, Kaan Yıldırım, Erkan Kolçak Köstendil, Şinasi Yurtsever, Sarp Apak ve Derya Karadaş’lı kadrosuyla vizyona giriyor. "Türkler Çıldırmış Olmalı" filminin devam halkası olan Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan’ın geniş oyuncu kadrosuyla sinemalarda. Haftanın bilim kurgu türündeki filmlerinden Zavallılar (Poor Things), bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediniyor. MK Ultra: Gizli Dosyalar, 1960'ların başlarındaki kötü şöhretli CIA ilaç deneylerini yapan, bilimsel sınırları zorlayan parlak bir psikiyatrist olan Ford Strauss'un hikayesini konu ediniyor. Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Harika Kanatlar (Super Wings), dünyanın kahramanları Harika Kanatlar’ın arkadaşları Fei’yi partiye ulaştırma mücadelesini konu ediniyor. Levent Can, Hande Doğandemir ve Erdem Kaynarca'nın rol aldığı Eksik oyunu sezon boyunca seyircisini bekliyor. Cem Yılmaz yeni stand-up gösterisi CMXXIV ile izleyicisinin karşısına çıkıyor. Selen Ansen’in küratörlüğünü üstlendiği “Farz Et Ki Sen Yoksun” başlıklı sergi Arter'de ziyaretçilerini bekliyor. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.

    "Her işi Cem Yılmaz'a danışırım"

    Magazin, 06 Şubat 2024

    "Her işi Cem Yılmaz'a danışırım"

    Bülent Şakrak, Cem Yılmaz ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Şakrak, "Cem Yılmaz çok sevdiğim bir ağabeyim, bu ülkenin yetiştirdiği çok önemli bir insan. Her işte danıştığım, akıl aldığım çok sevdiğim biri" ifadelerini kullandı

  • Cem Yılmaz 7 Şubat'ta Zorlu PSM'de

    Kültür-Sanat, 25 Ocak 2024

    Cem Yılmaz 7 Şubat'ta Zorlu PSM'de

    Cem Yılmaz, "CMXXIV" adını taşıyan yeni performansıyla, 7 Şubat'tan itibaren sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyircileriyle buluşacak. Zorlu PSM Şubat ayı boyunca tiyatrodan konsere birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak.

  • "Çirkin ve iğrençsin" diyen takipçiye yanıt

    Magazin, 23 Ocak 2024

    "Çirkin ve iğrençsin" diyen takipçiye yanıt

    Farah Zeynep Abdullah, sosyal medya üzerinden kendisine; "Çirkin ve iğrençsin" diye mesaj atan kadın takipçisini ifşa etti

  • Ünlülerin Uzay heyecanı

    Magazin, 19 Ocak 2024

    Ünlülerin Uzay heyecanı

    Alper Gezeravcı, uzaya çıkan ilk Türk astronot olarak tarihe geçti. Gezeravcı, Ax-3 misyonu çerçevesinde SpaceX'e ait uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıktı. NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde Saat 00.49'da gerçekleştirilen fırlatma işlemi ülkemizde büyük heyecan yarattı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak olan Alper Gezeravcı, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Ünlüler de heyecan ve gururunu paylaştı

    Cem Yılmaz isyan etti: Beni germeyin

    Magazin, 18 Ocak 2024

    Cem Yılmaz isyan etti: Beni germeyin

    Cem Yılmaz, 'CMXXIV' adlı gösterisinin biletlerinin karaborsada fahiş fiyatlara satıldığı eleştirilerine "Beni germeyin. Biletler kaç paraysa o kadar yahu…" sözleriyle sitem etti. Yılmaz, yıllardır karaborsaya karşı uyardığını ancak tepkisinin karşılık bulmadığını da söyledi

    Nafaka davası devam ediyor: Kendisine sorarsınız

    Magazin, 16 Ocak 2024

    Nafaka davası devam ediyor: Kendisine sorarsınız

    Etiler'de görüntülenen Ahu Yağtu, eski eşi Cem Yılmaz ile yaşadığı nafaka kriziyle ilgili konuştu. Yağtu, muhabirlere; "Nafaka davası henüz sonuçlanmadı. Dava süreci devam ediyor. Kendisine de sorarsınız karşılaştığınızda" şeklinde yanıt verdi. Yağtu, ayrıca oğulları Kemal Yılmaz'ın hep birlikte tatil yapma yönünde bir isteği de olmadığını dile getirdi

  • "Gülmedim, komik değil"

    Magazin, 14 Ocak 2024

    "Gülmedim, komik değil"

    Cem Yılmaz'ın Levent'teki evini 100 milyon TL'ye satışa çıkardığı ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili iddialara sinirlenen Yılmaz, "Çok eğleniyorsunuz belli ama bu haberin amacı tam olarak nedir acaba? Uydurma olduğu gibi evin üstünde drone ne? O kısmı enteresan… Gülmedim, komik değil" ifadelerini kullandı

  • Cem Yılmaz 'CMXXIV' ile sahneye dönüyor

    Kültür-Sanat, 12 Ocak 2024

    Cem Yılmaz 'CMXXIV' ile sahneye dönüyor

    Cem Yılmaz, 'CMXXIV' adını taşıyan yeni performansıyla 7 Şubat'tan itibaren Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyircilerle buluşacak. 

  • Ünlüler iyi yıllar diler

    Magazin, 31 Aralık 2023

    Ünlüler iyi yıllar diler

    Ünlü isimler, 2024'te herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli bir yıl geçirmesini, dünyanın barış içinde yaşamasını temenni etti

    'G.O.R.A. 2'yi çekecek

    Kültür-Sanat, 01 Aralık 2023

    'G.O.R.A. 2'yi çekecek

    Cem Yılmaz'ın yeni film projesi belli oldu. Yılmaz, yakında 'G.O.R.A. 2'nin çekimlerine başlayacak