Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Sevcan Orhan kimdir?

        İstanbul'da, 1982 yılında dünyaya gelen Sevcan Orhan, aslen Erzincan'ın Çayırlı ilçesindendir. Babasının bağlamaya olan tutkusu sayesinde kendisini müziğe yakın bulan Orhan, kısa sürede kara düzen bağlama çalmayı öğrenmiştir.

        Henüz 4.sınıftayken bağlama ve türkülere olan ilgisini eğitimine de yansıtmıştır. Şu an eğitmenlik yaptığı'Telden Dile Müzik Merkezi'nde nota, solfej, bağlama ve repertuar konusunda ders almıştır.

        Müzik konusunda eğitimini tamamlarken, Ortaöğrenimini de tamamlayan Orhan, bir gazetenin açmış olduğu“Liselerarası Türk Halk Müziği Yarışması”nda 3. olmuştur.

        Lise öğrenimini tamamladıktan sonra, lisans eğitimini icra edebilmek içinİstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarının sınavlarına giren Sevcan Orhan, "Ses Eğitimi Bölümü"nü kazanmıştır.

        İLK ALBÜMÜ 2000 YILINDA

        Lisans eğitimini devam ettirirken aynı zamanda albüm çıkartma hayalini de gerçekleştirmek için plan kuran Sevcan Orhan, 2000 yılında ilk solo çalışması olan "Nenni Bebek" albümünü çıkartmıştır.

        Yine aynı yıl,yedisene boyunca eğitim aldığı“Telden Dile Müzik Merkezi”nde dersler vermeye başladı.

        2003 yılında “Aşıklık Geleneği İçerisinde Mahzuni Şerif’in Yeri ve Önemi” adlı bitirme ödevini hazırlayarak “Ses Eğitimi Bölümü”nden üçüncülük derecesiyle mezun oldu.

        Son olarak birinci albümünden üç yıl sonra “Bir Türküydü Yaşamak” isimli ikinci solo albümünü müzikseverlere sundu. Bu albümün yönetmenliğini Ümit Yılmaz ve aranjörlüğünü Serkan Yıldız yaptı.

        İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarında üslup ve repertuar dersleri vermektedir. 2012-2013 arası star TV'de Ayşe Özyılmazel'in ayrılmasından sonra türkücü Alişan ile birlikte 'Alişan ile Sevcan' isimli Sabah programını sunmuştur.

        SEVCAN ORHAN'IN ALBÜMLERİ

        Nenni Bebek (2000)

        Bir Türküydü Yaşamak (2003)

        Adı aşk (2008)

        Zemheriden Ötesi Bahar (2011)

        Düşten Gerçeğe (2014)

        YAPTIĞI PROGRAMLAR

        Alişan&Sevcan (2012-2013)

        Onur ŞAN&Sevcan ORHAN "DİLLERE DESTAN"(2012-2013)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ