Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika dolar fiyatı: 22 Nisan dolar ne kadar? Dolarda son durum... - Döviz Haberleri

        Geçtiğimiz hafta birçok küresel finansal piyasasının kapalı olduğu Paskalya tatilinin de etkisiyle dar bantta dalgalanan Dolar/TL yeni haftaya 5.81 TL seviyesinden başladı. Saat 08.00 sularında 5.8324, saat 10:00 sularında ise 5.8425'i gördü. Saat 10.30 sularında 5.8602'ye yükselen kur daha sonra 5.8507 seviyesine geriledi.

        Paskalya tatilinin kısmen devam etmesi ve yarın Türkiye piyasalarında resmi tatil olması nedeniyle hacimlerin düşük kalması bekleniyor.

        Dolar/TL geçen hafta Çin verileri ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik kötümser beklentilerin nispeten azalması ve İstanbul'da Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlamasının da desteğiyle 5.7100'a kadar gerilemiş ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın TCMB) rezervlerine yönelik endişelerle yeniden 5.8504'e kadar yükselmişti.

        REKLAM

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 18/11/2023 08:56:45

        YSK'NIN İSTANBUL İÇİN YAPILAN OLAĞANÜSTÜ İTİRAZLARI BUGÜN GÜNDEMİNE ALMASI BEKLENİYOR

        Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul için yapılan "Olağanüstü itirazları" bugün gündemine alması bekleniyor. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle başvuruda bulunmuştu. MHP'nin İstanbul ve Maltepe için yaptığı olağanüstü itirazların da AK Parti başvurularıyla birleştirilerek görüşülmesi bekleniyor. AK Parti hafta sonu İstanbul seçiminin iptali için, KHK ile kamu hizmetlerinden çıkarılan seçmelerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçeyi YSK’ye sunmuştu. YSK'nın bugünkü toplantısının 14.00'te başlaması öngörülüyor.

        BUGÜN 2 YILLIK YENİ GÖSTERGE TAHVİL İHALESİ İZLENECEK

        Bugün Hazine'nin düzenleyeceği 2 yıllık yeni gösterge tahvil ihalesi ve Mart ayı merkezi yönetim brüt borç stoku verileri takip edilecek.

        MUAFİYETİN SONA ERECEĞİ HABERİ PETROLÜ YÜKSELTTİ

        Küresel piyasalarda Cuma günü kapalı olan ABD piyasalarında işlemler bugün tekrar başlayacak. Ancak İngiltere ve Avrupa piyasaları kapalı olacak. Petrol fiyatları ise ABD'nin İran'dan petrol ithalatına tanıdığı muafiyetleri sona erdireceği haberinin etkisiyle sert yükseldi. ABD'nin İran'ın petrol ithal eden ülkelere tanıdığı yaptırım muafiyetine son verdiğini bugün açıklaması bekleniyor. Buna göre aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkeler ithalatı kısa süre içinde durdurmaları halinde yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

        REKLAM

        HAFTAYA TCMB'NİN FAİZ KARARI DAMGA VURACAK

        Yurt içi piyasaların bu hafta en önemli gündem maddesi TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararı olacak. TCMB son olarak Mart ayı toplantısında politika faizini yüzde 24'te tutmuş, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme olana kadar sıkı duruşun korunacağını vurgulamıştı.

        SİYASİ GÜNDEMDE KIZILCAHAMAM GÖRÜŞMELERİ VAR

        Siyasi gündemde ise Cuma günü başlayacak olan AK Parti'nin Kızılcahamam görüşmeleri var.

        TL'NİN ÜZERİNDEKİ BASKI UNSURLARI

        Uzmanlara göre, başta S400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri, küresel ticaret savaşları, yerel seçimler sonrası yavaşlayan ekonomiyi desteklemek adına atılan ve atılabilecek genişlemeci adımlar ve TCMB'den bu yıl beklenen faiz indirimlerine ilişkin tahminler, lokallerin altı aydır devam eden döviz alımları, yavaşlayan büyüme, yüksek seyreden işsizlik ve enflasyon zaman zaman piyasalar üzerinde baskı unsuru yaratıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ