Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM! Son dakika: Refah payı artırıldı SSK, Bağ-Kur ve Memur 2023 emekli maaşları hesaplama - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Emekli maaşı zammı son dakika: Emekli maaş zammı Ocak 2023 oranları, Aralık ayı enflasyon verilerine bağlı olarak 6 aylık enflasyon artış oranın açıklmasıyla netleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları 6 aylık enflasyon artış oranında zamlandı. Memur emekli maaşları ise 6 aylık enflasyon artış oranına toplu sözleşme farkının eklenmesiyle belli oldu.

        2

        Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15,4 memur emeklilerine ise yüzde 16,5 zam geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla emekli maaş zamlarını refah payıyla yüzde 25'e çıkarılacağını söyledi. Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 9,6 oranında, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 8.5 oranında ek zam yapılmış oldu.

        3

        Ancak bugün AK Parti AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere yapılan refah payının artırıldığı müjdesini verdi.

        4

        SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşlarına 2023'te yüzde 30 zam yapılmış oldu.

        5

        SSK VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

        Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verilerine göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 15.4, memur maaşları ve Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarına da yüzde 16,5 oranında enflasyon farkı verilecekti.

        6

        MAAŞLARA REFAH PAYI ZAMMI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, memur ve emekli maaşlarındaki zam oranı yüzde 25'e yükseltildi. Böylelikle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 9,6 oranında, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 8.5 oranında ek zam yapılmış oldu.

        7

        Ancak Cuımhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamasıyla birlikte Refah payı artışı memur emeklileri için 13,6'ya SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise yüzde 14,6'ya yükseltildi.

        8

        EMEKLİ OCAK AYI ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

        Emekli maaşı Ocak ayu zam farklarının Ocak ayında maaşlarla birlikte yatırılması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ