Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Collina'ya Rus hakem eleştirisi - Futbol Haberleri

        Calciomercato'nun internet sitesinde bugün yer alan bir yorum yazısında, "Galatasaray'a Rus hakem: gerginlik. Collina hangi dünyada yaşıyor?" başlığı kullanılarak, UEFA Hakem Komitesi Şefi Pierliugi Collina hedefe kondu.

        Eski İtalyan hakem Collina'nın, Türkiye-Rusya arasındaki siyasi krizi görmezden gelmekle suçlandığı yazıda şu ifadelere yer verildi:

        "Collina, bu dönemde oldukça yoğun olmalı. Uzun zamandır gazeteleri okumadığı, internette sörf yapmadığı (oysa telefonuna göz atması bile yeterli), televizyon haberlerini izlemediği çok açık. Evet, mutlaka böyle olmuş olmalı, yoksa inanılmaz gibi görünen böylesine mantıksız bir karar almazdı: bir Türk takımı için Rus bir hakemi atamak."

        "BİR ÇOCUK BİLE ANLARDI"

        "Lazio-Galatasaray müsabakası için Collina'nın seçtiği hakemin adı Vladislav Bezborodov. Elbette bu hakem kötü bir şey yapmadı, hatta belki en ufak bir hata bile yapmayacak bu akşam. Ancak bir çocuk bile, onun milliyetinin bu maç için uygun olmayacağını anlardı" denildi.

        "MUSTAFA DENİZLİ HAKLI"

        Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin, Rus hakem seçimi hakkında, "Rusya ile Türkiye arasında bir sıkıntı var. Bu Rus hakemi etkileyecek mi?" sorusuna "Onu bilmem. Onu hakeme sormak lazım. Onda sıkıntı olur mu? Bizde sıkıntı olmaz." yanıtını verdiği de hatırlatılarak, "Denizli haklı. UEFA'da, güncel haberleri takip ederek, Collina'ya biraz olsun yardım edecek kimse yok mu?" sorusu soruldu.

        Il Tempo gazetesi ise, Rus hakemin bu akşam sahadaki kararlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini yazarak, "Türkiye ve Rusya arasındaki tansiyonu düşünürsek UEFA'nın Rus hakemi seçmesi dahiyane bir seçim gibi görünmüyor" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ