Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç'un başkan adaylığının perde arkası... - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Aslında ne olduysa 22 Ekim 2016 tarihinde F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkan Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamalardan sonra oldu. Yıldırım, kamuoyunda dolaşan dedikodular üzerine “Aday olmak isteyenler şart koşmayacak. Kendine güvenen gelecek” demişti.

        2

        Aziz Yıldırım’ın 2015’teki kongreden önce yapılan istişareden farklı bir tarz kullanması, Ali Koç’un çok fazla planlamadan, hatta çevresindekilere dahi pek bahsetmeden, ilk kongrede aday olacağını yeniden açıklamasına sebep oldu.

        3

        Üstelik Ali Koç, Aziz Yıldırım aday olsa dahi aday olacağını belirtmek için “Şartlar ne olursa olsun” ifadesini kullandı.

        4

        İLK SİNYALİ SON SEÇİMDE VERMİŞTİ
        Peki bu sürece nasıl gelindi... 4. yıldızın G.Saray’a kaptırılmasının gölgesinde yapılan seçimde başkan Yıldırım yeniden aday olmuş, karşısına ise sadece Hulusi Belgü çıkmıştı. Fakat herkesin gözü Ali Koç’taydı.

        5

        Aday olmasa da seçim günü kürsüye çıkıp bir konuşma yapan Koç, “Küçüklükten beri hayal ettiğim başkanlığa adaylığım konusunda artık bugün değilse de yarın elimizi taşın altına koyma zamanımız geldi” ifadeleriyle başkanlığa dair ilk kez somut bir adım atmıştı.

        6

        TEMELİ SAĞLAM BAŞKANLIK
        Fakat F.Bahçe’de o günden sonra işler yolunda gitmedi. Yapılan transferlere rağmen kaçan şampiyonluğun ardından gözler yeniden Ali Koç’a çevrildi.

        7

        Başkanlık beklentisini kendisine soranlara “Kongrede söylediğim sözlerle aynı yerdeyim” diyen ünlü iş adamı, çalışmalarını da sözlerine paralel olarak sürdürdü.

        8

        1907 Derneği çatısı altında önemli futbol adamlarıyla; son olarak Premier Lig’in kurucusu David Dein’le sohbetler gerçekleştirildi. Altyapısıyla örnek olan İzmir ekibi Altınordu incelendi.

        9

        ÇEKİŞME BEKLEMEK YANLIŞ OLUR
        6 yıllık yönetim tecrübesine rağmen yaptığı girişimlerle başkanlığın temellerini atmaya başlayan Koç’un, Aziz Yıldırım ile arası eskisi gibi değil. Bazılarını yazdığımız gerginlikler yaşandı, mesafeler açıldı.