Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzmanlar "En az 45 dakika!" Tansiyon, şekeri ve mideyi etkiliyor!
        1

        İFTAR YEMEĞİ HIZLI YENMEMELİ

        Ramazan ayıyla beraber birçok Müslüman ibadetini yerine getirmek için oruç tutuyor. Bununla beraber beslenme düzeni ve alışkanlıklarda şekil değiştiriyor. Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek isteyenler için uzmanlar uyarılarda bulunuyor, bunlardan birisi de yavaş yemek yemek.

        2

        EN AZ 45 DAKİKA SÜRMELİ

        Oruç tutarken insanların hem iftarda hem de sahurda tüketilen yiyecekler önemli rol oynuyor. Uzmanlar sağlıklı bir iftar yemeği için 45 dakikadan önce bitirilmemesi gerektiğini söylüyor.

        3

        C VE D VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK İÇİN ÖNEMLİ

        Özellikle sahur vaktinde ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, gece metabolizma yavaşladığı için kilo alımı riskinin artabileceğini söylüyor. Bununla beraber su tüketimi artırılmalı ve C, D vitamini içeren yiyeceklerinde bağışıklığı koruması için tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

        4

        2 ANA ÖĞÜN 2 ARA ÖĞÜN TAVSİYE EDİLİYOR

        Uzmanlar ayrıca iftar ve sahur arasında 2 ana öğün ve 2 ara öğün olması gerektiğini söylüyor. İftarda ne yendiği de önemli konulardan birisi, çok ağır yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilmiyor. Hızlı bir şekilde iftar yapmak, tansiyon ve şeker yükselmesini etkiliyor, ayrıca mide rahatsızlıklarına neden oluyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ