Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Tarih Ramazan ayında oruç açarken neden hurma tercih edilir? Oruç neden hurma ile açılır?
        1

        RAMAZAN SOFRALARINDA HURMANIN YERİ AYRIDIR

        Dünya genelinde birçok Müslüman Ramazan ayında orucunu hurma ile açmaya özen gösteriyor. Aynı zamanda oldukça şifalı olan bu yiyecek, genellikle Ramazan'da en sık tüketilen besinlerden birisi oluyor.

        2

        Müslümanlar için Ramazan ayında orucu hurma ile açma geleneği Hz. Muhammed'in söylediği sözlere dayanır. İslam literatüründe Hz. Muhammed, “Herhangi biriniz iftar etmek istediği zaman orucunu hurma ile açsın. Hurma bulamazsa, su ile iftar etsin. Su temizdir" dediği söylenir.

        3

        HZ. MUHAMMED'İN SÖZLERİ HURMAYI KUTSAL KILMIŞTIR

        Bununla beraber yine Hz. Muhammed yine hurmayla ilgili "Müminin sahurunun hurma ile olması, ne güzeldir. Oruçlu hurmayla iftar etsin. Çünkü hurma bereketlidir" sözleri kaynaklarda yer alır.

        Bu nedenle Ramazan ayında hurma iftar ve sahur sofralarında özel bir konum kazanır.

        4

        SON DERECE FAYDALI BİR BESİNDİR

        Dini ve kültürel değerinin yanı sıra hurma son derece faydalı bir yiyecektir. Bazı çalışmaların ortaya koyduğu verilere göre hurma özellikle kalp hastalıklarına ve mide rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir.

        5

        Ayrıca hem protein hem de karbonhidrat bulundurduğu için son derece enerji kaynağı olmasından dolayı yüksek lif ve tokluk sağlar.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ