Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş HANGİ YAZAR NE DEDİ! Beşiktaş - Alanyaspor maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Cenk ve Aboubakar, aynı oyuncular değil ama diğer herkes rolünde olunca iş daha kolay oluyor. Beşiktaş’ın çok güçlü bir A planı var. Bu plan, herhangi bir sebeple arızaya uğradığında ikinci bir plan ortaya koyamıyor belki. Ama hemen hiç vazgeçmeden, hiç moral bozmadan A planına geri dönebiliyor.

        2

        23. dakikaya gelindiğinde 1 gol ve direkten dönen 3 şutları vardı. O kadar geri dönebiliyor yani.

        3

        Sergen Yalçın muhtemel sorunları daha başlamadan çözdü. 3 gün önceki zor oyun ve skordan, ilk maçta kaybettiğin bir rakibe karşı ilk saniyeden böyle başlayabilmek çok önemli iş. Hele şampiyonluk baskısı altında.

        4

        İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş, ayağa iyi top yapan, oyunu rakip alana yıkan güçlü bir takım. Çok rahat pozisyona giriyorlar. Kanat oyunu ve oyuncuları etkili. Ancak bu takımın çok önemli bir lideri var.

        5

        38 yaşındaki futbolun ihtiyarı Atiba. Bu oyuncunun performansı karşısında şaşırmamak elde değil. Her maç neredeyse aynı tempo, aynı mücadele. 20'lik gençlerin çoğunu cebinden çıkarır. Kalitesine yalnızca oyun değil adamlığını da eklemiş bir isim. Beşiktaş adına Atiba'nın varlığı çok değerli.

        6

        Sahanın her yerinde o var. Yorulmak kelimesi onun için yok hükmünde. Atılan 3 golde yine onun imzası vardı. Beşiktaş'ın ahtapotu gibi. Eli ayağı kafası bacağı anlayacağınız her yeriyle topu kapıyor, yönlendiriyor. Müthiş etkili bir isim.

        7

        ALİ ECE: Ghezzal - Atiba şov! Welinton-Vida-Ersin geri üçlüsü zaten bir süredir Beşiktaş’ın Atiba ve Josef ile beraber en istikrarlı katkı sağlayan oyuncuları. N’Sakala da eski takımı karşısında uzun süredir en iyi maçını oynadı.

        8

        Cenk Tosun’un fırsatçılığını tam zamanında konuşturduğu ilk golde Atiba’nın kafayla sıyırma asisti çok iyiydi, geldiğinden beri Türkiye’de bu işi Gökhan Gönül ile beraber en iyi beceren isim.

        9

        İkinci gol tam bir Ghezzal sol ayak virtüözlüğü sonucu: Ghezzal’ın sol ayağı kas, kemik, ilik dışında kadifeden de oluşuyorcasına teknik yumuşaklığa sahip. Son sözü yine Atiba, N’Koudou’ya yaptığı zamanlama harikası asistle söyledi: Bana ayak uydurun, şampiyon olalım!

        10

        DENİZ ÇOBAN: Josef ve Atiba atılmalıydı! Ümit Öztürk’ün maç genelinde fazla problem yaşayacağı pozisyon olmadı. Faul standardı yerindeydi ancak önemli kart hataları yaptı.

        11

        9’da Atiba’nın Bareiro’nun yüzüne gelen dirseğine sarı kart çıkmalıydı. 23’te Salih’in itirazdan, 26’da Atiba’nın sportmenliğe aykırı faulünden gördüğü sarı kartlar doğruydu.

        12

        74’de Josef’e hakem doğru bir sarı kart gösterdi. Ancak 82’de Josef, Davidson’un ayağına şiddetli şekilde bastığında da sarı kart görerek oyundan atılmalıydı. Öztürk bu sarı kartı çıkartmadı. 89’da Alanyaspor golünün VAR müdahalesi sonucu faul gerekçesiyle iptali doğruydu.

        13

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş; güle oynaya, elini kolunu sallaya sallaya, herkesin "Acaba takılır mı" diye beklediği Aytemiz Alanyaspor maçını çok rahat geçti. Fakat dün gece sahada futbolun doğal akışına uymayan, tuhaf görüntüler izledik. 40 yılınızı futbola verdiğinizde bazı şeyler "Ne oluyor ya" dedirtiyor...

        14

        Alanyaspor gelmeye başlamıştı. Top döndü, Ghezzal'a geldi, biraz falsolu ama yumuşak vurdu. Kaleci Marafona'nın önünde kimse yok. Top kimseye çarpmıyor ama Marafona elini uzatma zahmetinde bulunmuyor ve Beşiktaş'ın ikinci golü geliyor. Bu aykırı pozisyonlarla birlikte hiçbir şey ima etmiyorum. Formsuzluk deyip, gülümseyerek geçiyoruz...

        15

        BİLAL MEŞE: Tek farklı skorlar elbette risklidir, hele de rakibin Alanyaspor ise... Bulduğunu atacaksın arkadaş... Neyse ki Kartal’ın Ghezzal’i var, 58’de topa öyle bir falso verdi ki, kalecinin yapacağı hiç bir şey yoktu, farkı ikiye çıkardı, golü de Hasiç’e armağan etti.

        16

        Ve 85’de futbolundan keyif aldığım, güler yüzlü, pozitif bir fotoğraf olan N’Koudou, sahne aldı, Atiba’dan aldığı topla farkı üçe çıkardı. Hazır Atiba’dan söz açılmışken, yahu adam kırk yaşına merdiven dayamış, bu kadar mı koşar bir insan? Valla kırk yaşında olduğuna inanmıyorum. Acaba yaşını mı ‘büyüttü’ diye aklımdan da geçmiyor değil hani! Acaba kemik yaşına bir baktırsalar da, ben de rahat etsem!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ