Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Hamdi Ulukaya'dan Türkiye'ye girişimcilik aşısı - Girişimcilik Haberleri

        Chobani markasıyla ABD'de gıda sektörünün en büyükleri arasına giren iş adamı Hamdi Ulukaya, 5 yıl için toplam 5 milyon dolarlık bütçe oluşturdu. Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG), hayallerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına ve dünyaya açılmak isteyen startuplara Türkiye ve Amerika'da eğitim ve danışmanlık desteği verecek.

        İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, ilk olarak bu yıl açılan iki ayrı programa Türkiye'nin dört bir yanından 3 bin 300 girişimci adayı ve aralarında küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin de olduğu toplam 394 startup başvuru yaptı. Girişimci destek programlarından bu yıl 24 girişimci adayı ve 6 startup tamamen karşılıksız olarak yararlanacak.

        REKLAM

        EN ETKİLİ 100 KİŞİSİ ARASINDA YER ALDI

        Geçtiğimiz aylarda TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi arasında gösterilen Hamdi Ulukaya, hayallerini ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmek isteyen Türk genç girişimciler için harekete geçti. Chobani markasıyla sıfırdan başlayan bir girişimci olarak 10 yıl içerisinde ABD'de gıda devleri arasına giren Ulukaya, vizyonunu Türkiye'ye taşıyarak ülkeye yeni girişimciler kazandırmayı ve mevcut girişimleri dünya piyasasına çıkarmayı hedefliyor.

        Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) adıyla oluşturulan Girişimci Adayı ve Startup Destek Programları, her yıl Türkiye'nin dört bir yanından başvuru alarak karşılıksız eğitim ve danışmanlık desteği verecek. 5 yıl için toplam 5 milyon dolarlık bütçeyle oluşturulan programlara ilk yılında Türkiye'nin dört bir yanından başvuru yağdı. Girişimci Adayı Destek Programı'na 3 bin 300 kişi başvururken Startup Destek Programı'na başvuran küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin sayısı 394 oldu. Değerlendirme sürecinin ardından seçilen 24 girişimci adayı ve 6 startup sahibi 12 genç, İstanbul'da başlayan eğitimlerini üç hafta boyunca New York'ta sürdürmek üzere ABD'ye gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ