Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Netflix nedir? - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM

        Amerika'da uzun yıllar boyunca video film kiralama şirketi olarak hizmet veren Netflix, internetin yaygınlaşması ve dizi-film sitelerinin sürekli türemesi nedeniyle sektöre yeni bir boyut kazandırmak zorunda kalmıştı. İnternet üzerinden aylık üyelik bedeli karşılığında yasal film ve dizi içeriği yayınına başlayan Amerikalı şirket, büyüme oranlarını kısa sürede arttırarak sektörün önde gelen firmalarından birisi haline geldi.

        Amerika'daki aktivitesini tüm dünyaya yaymak isteyen şirket, 130 ülkede daha hizmet vermeye başladı. Hizmet vereceği ülkelerden birisi de Türkiye olan şirketin yayına başlamasının hemen ardından, ülkemizde 7000'in üzerinde üye sayısına ulaştığı açıklandı.

        NETFLİX'TE NELER İZLEYEBİLİRİM?

        Sisteme üye olan kullanıcılar, Netflix online platform'u üzerinde yer alan dizi ve filmlerin hepsini izleyebiliyor. Kendisine has bir uygulama programı bulunan Netflix platformunu; Televizyon, cep telefonu, tablet, bilgisayar üzerinden kullanmak mümkün.

        NETFLİX ÜYELİK ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

        Netflix, kullanıcıları için hazırladığı üç kullanım planı bulunuyor. En düşük fiyatlı olan Basic, orta seviyede kullanım imkanı sağlayan Standart, tüm imkanların sunulduğu Premium paketleri ile kullanıcılara farklı ayrıcalıklar tanıyan platform, her bir paketin için farklı ayrıcalıklar tanımış;

        Basic paketinde uygulamayı sadece bir cihazın kullanabilmesi imkanını tanıyan Netflix, HD olmayan yayın izleme şansı veriyor. Paketin aylık kullanım ücreti ise 7,99 euro.

        Uygulamayı aynı anda iki cihazın kullanabildiği Standar pakette, 720p kalitesinde HD yayın izlenebiliyor. Bu paketin aylık ücreti ise 9,99 euro olarak belirlenmiş

        Premium pakette imkanların sınırlarını biraz daha arttıran platform, aynı anda dört cihazın uygulamayı kullanmasını sağlarken, 1080p HD ve 4K Ultra HD yayınları izleme imkanı tanıyor. Bu paketin aylık kullanım ücreti 11,99 euro olarak belirlenmiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ