Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni iPad Pro özellikleri neler? - Teknoloji Haberleri
        1

        Geçtiğimiz günlerde aynı ismi taşıyan fakat 9.7 inç boyuta sahip iPad duyuruldu.

        2

        Her iki cihaz da tıpkı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus gibi büyük ve küçük versiyon şeklinde anlatıldı.

        3

        Ancak aslında bu cihazlar arasında önemli farklar var. Yani tek fark ekran boyutu değil.

        7

        Hatta Apple, piyasada satılan en parlak ekranlı tabletin iPad Pro 9.7 olduğunu iddia ediyor ve ekran parlaklığının 500 nit seviyesine kadar ulaşabildiğini söylüyor. Apple’ın internet sitesinde ekranla ilgili olarak şöyle söyleniyor: “Hollywood standartlarında bir renk standardı.”

        8

        ÇÖZÜNÜRLÜK FARKI

        9

        Cihazlardan biri 12.9 inç, diğeri ise 9.7 inç büyüklükte ekranlara sahip. Ancak çözünürlük aynı değil. Büyük iPad Pro versiyonunda 2732 x 2048 piksel çözünürlük bulunurken, 9.7 inçlik küçük ekranlı iPad Pro modelinde ise 2048 x 1536 piksel çözünürlük bulunuyor. Dolayısıyla daha yüksek çözünürlük arayanlar için iPad Pro 12.9 daha iyi bir alternatif gibi duruyor.

        10

        FİYAT FARKI

        11

        Yeni iPad Pro 9.7 ülkemizde 2199 TL’lik bir başlangıç fiyatına sahip. iPad Pro 12.9 ise 2999 TL’den başlıyor. Cihazların her ikisi de 32 GB depolama alanı ile sunuluyor. Ancak 128 ve 256 GB depolama alanı sunan versiyonları seçmeniz mümkün. Her iki tablette de hücresel veri bağlantısı destekleyen versiyonlar bulunuyor. Hücresel veri bağlantısını seçerseniz fiyat 3899 TL ve 4699 TL’ye kadar çıkabiliyor.

        12

        PERFORMANS FARKI

        13

        Şimdi gelelim en önemli farklardan birine. Her iki tablette de Apple A9X yongası bulunduğu belirtilmiş. Bu işlemcinin yeterince performanslı olduğunu biliyoruz. 4K video render işlemi bile yapabilen bu işlemci her iki tablette aynı olsa da frekans hızı olarak bir fark bulunuyor. Yeni iPad Pro 9.7’nin içerisindeki Apple A9X yongası yaklaşık olarak yüzde 5 oranında daha yavaş çalışıyor. Bu yavaşlık pil ömrünü uzatmak ve daha az ısınma gibi kriterler düşünülerek yapılmış olabilir.

        14

        Bir diğer fark ise RAM tarafında. iPad Pro 12.9 4 GB RAM ile gelirken, iPad Pro 9.7 ise 2 GB RAM ile geliyor. Dolayısıyla RAM tarafındaki fark, işlemci tarafındaki farktan daha fazla. Eğer bu iki cihazdan birini satın almak istiyorsanız ve performans sizin için en önemli kriterse, iPad Pro 12.9’u tercih etmelisiniz.

        15

        KAMERA FARKI

        16

        Bir diğer önemli fark ise kamera tarafında. iPad Pro 9.7 versiyonunda 12 MP arka ve 5 MP ön kamera bulunurken, iPad Pro 12.9 versionunda ise 8 MP arka ve 1.2 MP ön kamera bulunuyor. Bu konuyu biraz daha belirginleştirmek için şunu söyleyebiliriz. iPad Pro 12.9 versiyonunda iPhone 6 kamerası kullanılırken, iPad Pro 9.7 versiyonunda ise iPhone 6s kamerası kullanılıyor. Dolayısıyla fotoğraf ve video çekimini önemseyenler için iPad Pro 9.7 daha iyi bir alternatif.

        17

        RENK SEÇENEĞİ

        18

        Çok önemli bir fark olduğu söylenemez ancak cihazların renk seçenekleri tarafında da bir fark bulunuyor. iPad Pro 12.9 versiyonu üç renk seçeneğine sahip. Bunlar siyah, beyaz ve altın sarısı. Ancak iPad Pro 9.7 versiyonunda ek olarak bir renk seçeneği daha sunuluyor. Rose-altın (pembe) olarak adlandırılan bu renk seçeneği ilk defa iPhone 6s modelinde karşımıza çıkmıştı. Yeni duyurulan iPhone SE isimli akıllı telefonda da rose-altın (pembe) renk seçeneği bulunuyor.

        19

        HIZLI ŞARJ ÖZELLİĞİ

        20

        Geldik sondan bir önceki detaya. Apple iPad Pro modelleri arasında bir tanesi hızlı şarj ve USB 3.0 desteğine sahip. Hızlı şarj özelliği sayesinde iPad Pro 12.9 modelini yüzde 64 oranında daha hızlı şarj edebiliyorsunuz. Bunun için Apple’ın yeni 29W gücündeki şarj adaptörünü almanız gerekiyor. Ancak iPad Pro 9.7 versiyonun böyle bir özellik sunulmuyor.

        21

        BOYUT VE AĞIRLIK FARKI