Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da son dakika transfer haberleri! Alioski tamam, Gedson Fernandes'te sıcak gelişme! Ndao ve Stanicu'da görüşmeler sürüyor... - Galatasaray Haberleri
        1

        21 Temmuz'da PSV ile UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaşacak olan Galatasaray'da gözler artık transfere çevrilmiş durumda. Teknik direktör Fatih Terim, sol bek ve orta saha transferlerinin bir an önce bitirilmesini isterken Galatasaray sol bekte mutlu sona yaklaştı.

        2

        TERİM, ALIOSKI'YI İSTEDİ YÖNETİM İŞİ BİTİRDİ

        Birçok sol bek adayıyla görüşen Galatasaray bu mevkide mutlu sona da çok yaklaştı.

        3

        Son olarak PSG'nin kadroda düşünmediği Layvin Kurzawa'yı gündemine alan ve masaya oturan sarı-kırmızılılar, tecrübeli sol bekin Türkiye'de oynamaya sıcak bakmaması üzerine bu transferde çok ısrarcı olmadı.

        4

        Alex Moreno'nun bonservisini elinde bulunduran Real Betis'in de oyuncuyu kiralık vermeyip satmak istemesi üzerine Fatih Terim kalan adaylardan seçimini yaptı.

        5

        Tecrübeli çalıştırıcı tercihini birçok mevkide forma giyebilen ama Leeds United'da sol bekteki performansıyla yıldızlaşan Ezgjan Alioski'den yana kullandı.

        6

        Bonservisi elinde bulunan Kuzey Makedonyalı futbolcuyla büyük ölçüde anlaşma sağlayan sarı-kırmızılı idareciler, bu transfere nokta koymak için menajeriyle görüşmelerini sürdürüyor.

        7

        Transferdeki tek pürüzün oyuncunun imza parası talebindeki meblağın olduğu ancak aradaki farkın aşılamayacak kadar olmadığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Alioski transferini kısa sürede bitirmesi bekleniyor.

        8

        GEDSON FERNANDES BEKLENİYOR

        Galatasaray'da orta sahadaki ilk tercih ise Gedson Fernandes... Sarı-kırmızılılar, Benfica'ya 2 milyon Euro kiralama bedeli ve 8 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla bir teklif sunarken beklemeye geçildi.

        9

        Para aklama suçuyla yargılanan Luís Filipe Vieira dün gece yönetim kuruluna bir mektup yazarak, Benfica kulübü için artık görevlerini yerine getiremeyeceğini belirtti. 10 Temmuz'da mahkemeue çıkan Vieira'nın 3 milyon Euro ödeyene kadar ev hapsinde kalmasına karar verilmişti. Rui Costa, Vieira'nın görevini devralmıştı.

        10

        Fatih Terim'in Fiorentina ve Milan'dan öğrencisi olan Rui Costa'yla olan ilişkilerini kullanmak isteyen sarı-kırmızılılar beklemediği bir gelişmeyle daha karşılaştı.

        11

        A Bola'nın haberine göre Ligue 1'de şampiyonluk yaşayan Lille, Gedson Fernandes'le ilgilenmeye başladı. Portekizli oyuncu daha önce Benfica'dan ziyade Galatasaray'da oynamak istediğini kulübe iletmişti.

        12

        Fatih Terim'in planları arasında ana rolde olan genç yıldızın bu kararı almasında Galatasaray'ın, Benfica'da alacağı ücretin yaklaşık 3 katını (1,4 milyon Euro) önermesinin etkili olduğu belirtilmişti.

        13

        STANCIU TEKLİFİ REDDEDİLDİ

        Galatasaray'ın orta sahadaki alternatiflerinden biri olan Nicolae Stanciu için de görüşmeler devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, Çekya temsilcisine 6 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli teklif ederken Rumen futbolcunun Arap Yarımadasından bir talibi daha olduğu öğrenildi.

        14

        Daha önce 5 milyon Euro'luk teklifini 6 milyon Euro'ya yükselten Galatasaray bu transferde daha da yukarıya şimdilik çıkmayı planlamazken ismi öğrenilemeyen Arap kulübünün teklifinin daha yüksek olduğu ve Slavia Prag'ın bu teklife sıcak baktığı belirtildi.

        15

        Çekya'da yayın yapan isport'un haberine göre Slavia Prag, Nicolae Stanciu için 7,6 milyon Euro talep ediyor. Rumen futbolcu ise Galatasaray'a gitmek istediğini kulübüne iletmesine rağmen ayrılık için baskı yapmıyor.

        16

        Stanciu ile sarı-kırmızılıların maaş konusunda da anlaştığı belirtildi. Çekya ekibinde 85 maça çıkan Rumen orta saha 20 gol atarken 20 golün de hazırlayıcısı oldu.

        17

        NDAO'DA PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

        Galatasaray'ın Alassane Ndao için de girişimleri sürüyor. Sözleşmesi gelecek sezon sona erecek 24 yaşındaki Senegalli için daha önce 1,5 milyon Euro ve Jesse Sekidika'nın bonservisini teklif eden sarı-kırmızılıların bu teklifi reddedilmişti.

        18

        Fatih Karagümrük, Fransa ve İngiltere'den de talipleri olan Ndao için 3 milyon Euro ve 2 futbolcu istiyor. Sarı-kırmızılılar, 3 milyon Euro'luk bonservis bedelini aşağı çekip bu transferde Sekidika ve Jimmy Durmaz'ı kullanmayı planlıyor.

        19

        Fatih Karagümrük, 3 milyon Euro'luk bonservis bedeli talebinde indirime gitmesi durumunda Ndao'nun Galatasaray'a yakın olduğu öğrenildi.

        20

        BERKAN'DA FARK 1 MİLYON EURO

        Galatasaray'ın gündemindeki diğer bir isim olan Berkan Kutlu'da da pazarlıklar devam ediyor. Gedson Fernandes dışında bu bölgeye bir takviye daha yapmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Alanyaspor'a Berkan için 1,5 milyon Euro'luk teklif yapmıştı.

        21

        Akdeniz ekibi ise pazarlıkları 4 milyon Euro'dan açarken iki kulübün görüşmelerinde gelinen son noktada Akdeniz ekibinin 3 milyon Euro'ya indiği; Galatasaray'ın ise 2 milyon Euro'ya çıktığı öğrenildi.

        22

        Fatih Terim'in alınması yönünde rapor verdiği 23 yaşındaki oyuncu için pazarlıkların devam ettiği ancak Alanyaspor'un oyuncuyu 3 milyon Euro'dan aşağı bırakmaya sıcak bakmadığı da kaydedildi.

        23

        Alanyaspor formasıyla 42 maçta forma giyen Berkan Kutlu, 3 gol atıp 2 asistle oynadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ