Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, stat sponsorluğunda devleri geride bıraktı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Futbol kulüplerinin en büyük gelir kaynağı, sponsorluk anlaşmaları... Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde büyük bir gelir kaybı yaşayan kulüpler, yeni sponsorluk anlaşmalarıyla ekonomisini düzeltmeye uğraşıyor.

        2

        Sponsorluk gelirleri arasında ise en önemli kalemlerden birini 'Stadyum sponsorluğu' oluşturuyor.

        3

        KPMG Football Benchmark ekibi dünyanın en değerli stadyum sponsorluklarını incelerken Galatasaray, Türk Telekom ile yaptığı anlaşmayla dünya devlerini geride bıraktı.

        4

        Sarı-kırmızılılar, 2011 yılında yapılan ve 2021 sezonunda bitecek olan anlaşma gereğince yılda 9 milyon 600 bin Euro'yu kasasına koyuyor.

        5

        Stadyum sponsorluğunda zirvede Manchester City yer alıyor. İngiliz devi, Etihad Airways'le 2011-2021 yılları için yaptığı anlaşma gereği her sene 17 milyon 100 bin Euro kazanıyor.

        6

        Listenin ikinci sırasında ise Mercedes Benz'le sözleşme imzalayan MLS ekibi Atlanta United var. ABD ekibi, 2044 yılında bitecek olan anlaşma kapsamında yıllık 10 milyon 700 bin euro kazanıyor.