Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Şipşak Raşit Bağzıbağlı kimdir?

        Son olarak dün akşam Burak Özçivit ile evlenen Fahriye Evcen'in gelinliğini tasarlayan Raşit Bağzıbağlı, sosyal medyada konuşulan isimler arasında yer alıyor. PekiRaşit Bağzıbağlı kimdir?

        RAŞİT BAĞZIBAĞLI KİMDİR?

        Raşit Bağzıbağlı 1985 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyaya geldi. Modaya ilgisi küçük yaşlarda başlayan Raşit Bağzıbağlı, 1957'de urulan Bağzıbağlı Kumaş Mağazaları'nın üçüncü kuşak temsilcilerindendir.

        Okul yıllarında da modayla ilgilenen ve çizdiği tasarımlarla dikkatleri üzerine çekti. Yaratıcı fikirleri ve çizimleri ile 21 yaşında lik koleksiyonunu hazırladı. 2007 yılında Couture tasarımcısı olarak kariyerine başladı.

        2010 yılında Türkiye'de ve Kıbrıs'ta bazı ödüllere layık görüldü. New York'ta düzenlenen Face of Fashion yarışmasında "Yılın En İyi Genç Tasarımcısı" ödülünü aldı. Bir süre KKTC Polisi'nin üniformaları ve tüm logo, amblemlerini de kendisi tasarladı.

        2014 ve 2015 Miss Turkey organizasyonlarında finalistlerin kostümlerini hazırlayan Raşit Bağzıbağlı,2014'de Fashion TV Ödülleri’nde "Yılın Moda Tasarımcısı" seçildi.

        2014'te ilk hazır giyim koleksiyonu olan "rashid" markasını moda severler ile buluşturdu.

        Raşit Bağzıbağlı, günümüzde FOX TV'de ekranlara gelen Gardırop Savaşları adlı moda yarışmasında jüri olarak yer almaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ