Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Mercedes-Benz Yeni E-Serisi tanıtıldı: Türkiye'ye özel motor - Otomobil Haberleri - Otomobil Haberleri
        1
        2

        Mercedes-Benz, e-segmentte mücadele eden E-Serisi modelinin yeni neslini tanıttı.

        3

        Tasarım olarak markanın yeni tarzını yansıtan yeni E-Serisi, yerini aldığı modele göre 22 mm daha uzun aks mesafesine sahip.

        4

        Opsiyon olarak gizli kapı kolları alınabilen otomobilin, arka cephesinde ise Mercedes-Benz yıldız motifli stop grubu dikkat çekiyor.

        5

        Aracın iç mekanında, EQS ve EQE'de de yer verilen ön yolcu ekranı isteğe bağlı olarak sunuluyor. Yolcu ekranı olmayan versiyonlarda ise ekranın yerini farklı seçeneklerde sunulabilen süslemeler alıyor.

        6

        E-Serisi'nde, sürücü, bir önceki modele göre 5 mm daha fazla baş mesafesine sahip iken, arka koltuktaki yolculara ise diz mesafesinde 10 mm ve bacak mesafesinde 17 mm artış sunuluyor.

        7

        Motor seçeneklerinin yarısı dördüncü nesil Plug-In Hibrit sistemlerden oluşan E-Serisi'nde, içten yanmalı motorlar sıralı dört silindirli veya altı silindirli motorlardan oluşuyor.

        8

        Hem dizel hem de benzinli motorlar, turbo besleme dışında entegre bir marş jeneratörü (ISG) ile destekleniyor. Dolayısıyla bu motor seçenekleri birer yarı hibrit olarak çalışıyor. Yeni batarya teknolojisi sayesinde elektromotorlar 15 kW yerine 17 kW ek güç ve 205 Nm ek tork sunuyor.

        9

        Otomobilin, Türkiye’de ilk olarak E 220 d 4MATIC ve Türkiye için özel olarak üretilen E 180 motor seçenekleri sunulacağı belirtildi. Her iki motorda da standart olarak 9G-TRONIC otomatik şanzıman sunuluyor.