Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bitcoin 9,300 doların üstüne yükseldi - Teknoloji Haberleri

        Bitcoin, 9 bin 744 dolarla yılın en yüksek seviyesini gördü. ABD merkezli kripto para borsası Gemini´nin ortak kurucusu ve Bitcoin yatırımcısı Tyler Winklevoss, Bitcoin´deki söz konusu artışın devam etmesiyle en büyük kripto para biriminin 15 bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Winklevoss, Bitcoin´in 10 bin dolar düzeyini gördükten sonra 15 bin dolar düzeyinin "kesinlikle" görülebileceğini belirtti.

        SON 10 GÜNDE YÜZDE 27 KAZANDIRDI

        Winklevoss´un açıklamalarının ardından hareketlenen Bitcoin, son 24 saatte yüzde5.8 artışla 9 bin 787 dolara yükseldi. Bu 2019 genelinde gördüğü en yüksek seviye oldu. Son yükselişle beraber Bitcoin dolar karşısında 2019 yılında yüzde 160 yükselmiş oldu. Sadece son 10 günde, dünyanın en büyük kripto para birimindeki yükseliş yüzde 27 oldu.

        REKLAM

        FACEBOOK'UN HAMLESİ GÜVEN ARTIRDI

        Bu arada piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'da son 24 saatte yüzde 5.5 değer kazandı. 284 dolarlık değer ulaşan Ethereum da yatırımcısına 2019 genelinde yüzde 112 kazandırdı. Bu son yükselişte Facebook'un kendi kripto parası 'Libra'yı tanıtması da etkili oldu. Bitcoin, Ethereum ve Libra arasında bir bağlantı olmasa da Facebook gibi bir şirketin kripto para piyasasına giriyor olması genel olarak piyasaya olan güveni artırdı.

        Bitcoin tarihi rekorunu 19 bin 981 dolarla 27 Kasım 2017'de kırmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ