KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Filistin

Filistin, Orta Doğu'da yer alan ve bağımsızlığını 15 Kasım 1988 yılında kazanan bir devlettir. Bağımsızlığı Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye'nin de bulunduğu yüzden fazla ülke tarafından resmi olarak tanınmıştır.

Günümüzde Batı Şeria ve Gazze Şeridi Filistinlilerin kontrolündedir ve bu bölgeler İsrail ordusu tarafından işgal edilmektedir. İki ülke arasında barış görüşmeleri devam etse de olumlu bir sonuç alınamamaktadır ve İsrail, Filistin'i işgal etmeye devam etmektedir.

29 Kasım 2012 tarihinde Birleşmiş Milletler, Filistin'in Birleşmiş Milletler'deki "gözlemci kuruluş" statüsünü değiştirerek "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne yükseltmiştir. Aynı zamanda 30 Ekim 2014 tarihinde Filistin Devleti, İsveç Parlementosu tarfından resmen tanındı.

2015'in Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilk defa Filistin bayrağı da göndere çekildi. New York'taki BM Genel Kurulu'nda aybaşında yapılan oylamada, üye ülkelerin çoğunun 'evet' oyuyla kabul edilen tasarı uyarınca Vatikan bayrağıyla beraber Filistin bayrağının da diğer ülkelerin bayrağının arasında temsil edilmesi kararlaştırıldı.

Filistin Haberleri