KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Tekirdağ

Tekirdağ, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan, 6,339 km2'lik yüzölçümüne sahip olan şehirdir.

Tarihte Tekirdağ şehri, bulunan kalıntılara göre 1 milyon öncesine kadar dayanmaktadır. Şehirde bulunan alet ve kalıntılar Paleolitik Çağ'a aittir ve Tekirdağ'ın doğusundaki Meneşe Çatağı, Kalkolitik Çağ'dan kalma bir yerleşim yeridir.

İlk olarak Traklar tarafından iskan edilen şehir, Makedonlar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar egemenliğinden sonra 1357'te Birinci Murad tarafından feth edilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu toprağı olmuştur.

Osmanlı Dönemi'nde oldukça büyük bir gelişme sağlayan Tekirdağ, 9 olan mahalle sayısını, Osmanlı Dönemi'nde 30'a çıkarmıştır. Mahallelerde Rumlar, Müslümanlar, Ermeniler ve diğer mezhepten insanlar yaşamıştır.

Günümüzde Tekirdağ şehri, ekonomisini oldukça verimli olan topraklarından tarım yoluyla sağlamaktadır. Tarım arazileri birinci sınıftır. Başlıca tarım ürünleri buğday ve ayçiçğidir. Bundan hariç olarak şehirde kiraz ve kuru soğan da üretilmektedir.

1931 yılında şehirde kurulan içki fabrikasında da içki üretimi başlamıştır.Üretilen rakılar, Tekirdağ Rakısı adı altında birleşmiş ve Türkiye'nin en iyi rakısı olarak bilinmektedir.

Tekirdağ Haberleri