KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Fotomaç

Fotomaç Gazetesi, 1991 yılında Dinç Bilgin tarafından kurulan ve günümüzde de yayın hayatına devam eden bir spor gazetesidir. Gazetenin kuruluşunun ardından kurulan Taraftar gazetesiyle birleşmiş ve bir süre Taraftar Fotomaç adı altında yayın yapmıştır.

Daha sonrasında yeniden Fotomaç adına bürünen gazete, 2005 yılında yeteri kadar satış elde edemeyen Pas gazetesi ile birleşmiş ve Pas Fotomaç adını almıştır. Dinç Bilgin'in borçlarından ötürü, Dinç Bilgin'e ait diğer şirketlerle birlikte Pas Fotomaç gazetesine de TMSF tarafından el konulmuştur.

İhalelerin ardından diğer şirketlerle birlikte gazete Ciner Holding tarafından satın alınmıştır. 2007 yılında Ciner Holding'e TMSF tarafından el konulmuştur. 17 Aralık 2007 tarihinde TMSF tarafından çıkarılan ve gazetenin de içerisinde yer aldığı Sabah-atv yayın pakedi ihalesini Çalık Holding kazanmış ve sair yayın grubu şirketleriyle birlikte gazete, Çalık Holding'e devredilmiştir.

Günümüzde logosunda Pas Fotomaç ibaresi yer alsa da, yaygın olarak Fotomaç ismiyle bilinmektedir. Gazetenin fotomac.com.tr adresinde bir internet sitesi bulunmaktadır. Bu adres üzerinden internet yayıncılığını sürdürmektedir.

Fotomaç Haberleri