Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Ferman Toprak kimdir?

        Fatih Üniversitesi İletişim Kulübü'nün düzenlediği akustik söyleşiye katılan Ferman Toprak, üniversite öğrencileriyle neden kekeme konuştuğunu anlattı. Peki Ferman Toprak kimdir? Ferman Toprak çocukluğu boyunca neden kekeme konuştu. İşte Ferman Toprak hakkında merak edilenler...

        FERMAN TOPRAK KİMDİR?

        Ferman Toprak, 30 Ocak 1975 tarihinde doktor olan babasının Adana’ya tayin edilmesiyle bu şehirde dünyaya geldi. Ancak iki yıl sonra memleketlerinde toprak meselesi başladı. Aynı gün anneannesi, dedesi ve üç dayısı öldürüldü. Ferman Toprak daha yedi yaşındayken, annesiyle bindiği otomobilde 178 kurşunun hedefi oldu ve o korkuyu yıllarca üzerinden atamadı. O korkunun etkisiyle 12 yaşına kadar kekeme konuştu...

        İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adana'da tamamlayan Toprak, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesini kazandı ve Ankara’ya gitti. 1996 yılında 1996 yılında eğitimini yarıda bırakarak müzikle ilgili çalışmaları için İstanbul’a taşındı. 1997 yılında "Böyle Giderse / Kurşunlara Geleyim" adlı ilk albümü yaptı.

        Toprak, İstanbul'da çeşitli mekanlarda sahne aldıktan sonra, Etiler'de kendi gece kulübünü açtı. Bunu Kuruçeşme’de açtığı yazlık mekan "İnadına" takip etti. Fakat sonunda sadece sahnede olmayı tercih etti ve mekanlarını kapadı.

        2008 yılında 'Ferman Zamanı', 2011 yılında 'Saygılarımla' adlı albümünü çıkardıktan sonra, 2013 yılında “Hayatı Tespih Yapmışım”adlı biri remix olmak üzere 9 şarkıdan oluşan albümünü müzik severlerin beğenisine sundu.

        ANNE DUASI

        Fatih Üniversitesi İletişim Kulübü'nün düzenlediği akustik söyleşiye katılan Ferman Toprak, 12 yaşına kadar kekeme konuşmasının nedenini şu sözlerle dile getirdi:

        "Urfa Garı'nda annem, ben ve 2 erkek kardeşimle Adana'ya gidecekken o günlerin kanayan yarası kan davası sebebiyle çapraz ateşe tutulduk. 178 tane mermi sıkıldı. Arabayı kullanan şoför öldü. Annem o sırada Ayet-el Kürsi okuyor. 178 merminin biri bize değmiyor. Ben o zaman 4 yaşındaydım. Mermi sesleri ve şahit olduklarım yüzünden 12 yaşına kadar kekemeydim. 12 yaşından sonra da şarkı söyleyerek kekemeliği yendim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ