HT Gastro
Keşfet

Su kaybınızı önleyecek günlük detoks suları

Su tüketmek vücudunuzun sağlığı için çok önemli. Eğer su içmeyi sevmiyorsanız ya da unutuyorsanız, sulara biraz lezzet katarak daha çok su içebilir, toksinleri vücudunuzdan daha hızlı atabilirsiniz.

Giriş: 06.04.2020 - 03:00 Güncelleme: 02.08.2022 - 11:01
Haberler Gastro Keşfet Su kaybınızı önleyecek günlük detoks suları

Aşağıdaki malzemeleri 2 litre suyun içine atıp 2-3 saat bekletin. Su iyice lezzetine kavuştuktan sonra içmeye başlayabilirsiniz.

1
 Yağlarınızı yakın

Yağlarınızı yakın

- 4 adet çubuk tarçın
- 1 adet yeşil elma (dilimlenmiş)

Elmanın antioksidan etkisiyle tarçının yağ yakıcı özelliği birleşince yağ yakmanız kolaylaşacak.

2
 Ağrılarınızı hafifletmenize yardımcı

Ağrılarınızı hafifletmenize yardımcı

- 4 adet zencefil dilimi
- 2 adet salatalık (dilimlenmiş)
- 1 adet lime (sıkarsanız daha iyi olur)

Zencefilin faydaları anlatmakla bitmiyor. Bu karışım ağrılarınıza iyi gelecek, mide bulantınız varsa midenizi sakinleştirecek.

3
 Süt gibi su

Süt gibi su

- 4-5 dilim hindistan cevizi (ayıklanmış, doğranmış)
- 1 adet lime dilimleri
- 1 adet salatalık dilimleri

Hindistan cevizinin yararları neredeyse süt ile aynı. Aynı zamanda kansere karşı koruyucu özelliği var. Bu karışım kendinize bir hediye gibi olacak.

4
 Soğuk yeşil çay

Soğuk yeşil çay

- Tomurcuk yeşil çay
- Yarım şeftali
- 1 adet çubuk tarçın

Yeşil çayı içmeyi ya da sıcak bir şey içmeyi sevmiyorum diyorsanız bu tarif size iyi gelecek. 500 ml suyunuzun içine 1 tatlı kaşığı tomurcuk yeşil çayınızı atıp demleyin. Demlenen yeşil çayınızı saklayacağınız ağzı geniş bir şişe içerisine alın. Biraz soğuğunca içine şeftali dilimlerinizi ve çubuk tarçınınızı atıp buzdolabında iki saat bekletin. Zevkinize göre şeftali yerine istediğiniz herhangi bir meyveyi de kullanabilirsiniz; elma, armut, kırmızı erik...

5
 Biraz tatlı biraz ekşi

Biraz tatlı biraz ekşi

- 4-5 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet lime limon dilimleri
- 10 adet nane yaprağı

Bu karışımı içince içiniz ferahlayacak ve tarçın vücudunuzdaki ödemi atıp zayıflamanıza yardım edecek.

6
 Ekşi olmadan yapamam diyenlere

Ekşi olmadan yapamam diyenlere

- Yarım greyfurt dilimleri
- 1 tam limon dilimleri

Greyfurt ve limon solunum sistemine iyi gelir. Bu karışım nefes alıp vermenizi kolaylaştıracak, ferahlayacaksınız ve vücudunuz temizlenecek. İsteğe göre üzerine nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.

7
  Yaz esintisi

Yaz esintisi

- Yarım dilim karpuz (ayıklanmış, doğranmış)
- 6 adet çilek (ikiye bölebilirsiniz)
- 4-5 adet nane yaprağı

Yaz meyvelerine bayılırım diyenler için muhteşem tatlar bir arada. Çilek en iyi antioksidanlardandır. Aynı şekilde karpuz da öyle. Aynı zamanda bu karışım bolca C vitamini içermektedir.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.