KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Kayserispor

Kayserispor, Kayseri merkezli olan, iç saha maçlarını Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu'nda oynayan takımdır.

1988 yılında 3. Lig'e çıkan Kayseri Emniyetspor, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aldığı "Emniyet takımlarının ligden çekilmesi"ne yönelik karar ile ligden çıkmak zorunda kalmıştır. Bu gelişmenin üzerine dönemin Emniyet Müdürü Yaşar Gökışık'ın gayretleri ile sivil bir yönetim oluşturulmuş ve Kayseri Erciyesspor adıyla takım yeniden canlandırılmıştır.

Kayseri Erciyesspor, bir süre sonra Kayseri Büyükşehir Belediyespor ile birleşerek mavi-beyaz renklere bürünmüş ve Büyükşehir Belediye Erciyesspor adı ile 3. Lig'de mücadelesini sürdürmüştür.

Kulüp bir süre sonra Melikgazi Belediyespor'a devredilmiş ve renkleri sarı-kırmızı olarak belirlenmiştir.

1999 yılında iş adamı Hacı Boydak, takımı satın almıştır ve forma rengini sarı-lacivert olarak değiştirmiştir. Aynı zamanda takımın yeni adı da Hacılar Erciyesspor olmuştur. İlk yılında Türkiye 2. Lig'ine yükselmeyi başaran Kayserispor, 2000-2001 sezonunda grubunu lider bitirerek play-off oynamıştır.

Play-off'ta başarılı bir sezon geçirerek ligi 6. bitirmiştir. 2. Lig A Kategorisi'ne yükselen Kayserispor, 2001-2002 sezonunda 2. Lig A Kategorisi'nde küme düşmüştür.

2002-2003'te de 2. Lig'e düştüğü sezon tekrar şampiyon olarak 2. Lig A Kategorisi'ne yükselmiştir.

Günümüzde Kayserispor, Süper Lig'de mücadele etmektedir.

Kayserispor Haberleri