Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Yağ çekmeyen çıtır çıtır efsane kızartma yapmak artık çok kolay! Sağlıklı kızartma yapmanın 9 püf noktası
        1

        PATATESLERİN VE SEBZELERİN TAZE OLMASINA DİKKAT EDİN

        Patates alırken mutlaka taze ve yeşillenmemiş olanlarından seçin. Çünkü patates bekledikçe içerisindeki nişasta oranı artıyor. Nişasta oranı arttıkça yağ çekmesi daha da kolaylaşıyor. Patatesin taze olup olmadığını anlamak için kabuğunun ince, renginin altın sarısı olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

        2

        PATATESLERİ EŞİT ÖLÇÜLERDE DİLİMLEYİN

        Elbette tek tek tüm dilimleri cetvelle ölçün demiyoruz. Ancak kabaca tüm dilimlerin aynı olmasına özen gösterirseniz eşit dilimlere ulaşmak mümkün olacaktır. Bu sayede bir dilimin diğerinden daha az ya da daha çok yağ çekmesini engellemiş olursunuz. Meraklılarına özel bir tüyo daha, ideal bir patates kızartmasının ölçüleri 5x1x1 santimetre!

        3

        PATATESLERİ YIKADIKTAN SONRA KURULAYIN

        Islak patates yağ içerisinde patlıyor ve yağın sıcaklığını düşürüyor. Dolayısıyla kuru patates kullanmakta fayda var. Buna ilave olarak patatesleri kuruladıktan sonra dondurucuda biraz bekletebilirsiniz. Bu yöntemle çıtır patatesler elde etmek çok daha kolay!

        4

        PATATESLERİ BUZDOLABINDA BEKLETİN

        Patatesleri olabildiğince soğutmak kızartmanın yağı çekmesini önleyecek ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Hatta mümkünse derin dondurucu bölümünde bir müddet soğumasını bekleyin.

        5

        PANELEYEREK KIZARTIN

        Yağ çekmeyen biber ve hatta bamya kızartmak istiyorsanız panelemeyi deneyin. Yağa bir tatlı kaşığı sirke ekleyerek işlemi destekleyebilirsiniz.

        6

        EN UYGUN YAĞI SEÇİN

        İstediğimiz malzemeleri kaliteli bir yağda kızartmak, işin bir diğer püf noktası. Zeytinyağı gibi ısıya daha dayanıklı bir yağ kullanırsanız yağınız yanmaz. Daha lezzetli ve nispeten daha az kalorili kızartmalar yapabilirsiniz.

        7

        PATLICAN VE KABAKLARI MUTLAKA KURULAYIN

        Patatesin eşlikçilerinden patlıcanı alacalı soyarak soğuk tuzlu suyun içinde bekletin ve acılığının gitmesini sağlayın. Fazla sularını aldıktan sonra kızartmaya geçebilirsiniz. Kabak için de aynı yöntem geçerli.

        8

        EK MALZEMELERDEN YARDIM ALIN

        Nar gibi kızarmış patatesler elde etmek için süt, maden suyu, limon ve sirkeden yardım alabilirsiniz. Yıkanmış patatesleri süt doldurduğunuz bir kasede buzdolabında biraz bekletin. Sonrasında direkt kızartın. Bir başka yol, tuzlu maden suyunda patatesleri bekletmek. Limon ve sirkeden de su koyduğunuz bir kaba birkaç damla ekleyin. Patatesleri biraz beklettikten sonra tavaya alabilirsiniz. Çıtırlığına dayanamayacaksınız!

        9

        YAĞI İYİCE KIZDIRIN

        Tam kızmamış yağa patatesleri atmak daha fazla yağ çekmelerine ve geç pişmelerine neden oluyor. Bunu önlemek için yağın kızmasını sabırla bekleyin. Eğer kızartacağınız patates miktarı çoksa azar azar tavaya atmanızı tavsiye ederiz. Üst üste gelen patatesler eşit pişmiyor ve daha çok yağ çekiyor.

        10
        11
        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ