HT Gastro
Lezzetli Hatlar

Kahve hakkında 14 ilginç bilgi

Son yıllarda tüm dünyada artan öğütülmüş kahve tüketimi, sıcak suya bir kaşık kahve atıp karıştırmanın ötesine geçti. Modern dünyanın trendlerinden biri haline gelen kahve kültürü, baristaların da fark yaratan tarifleriyle bambaşka bir boyutta.

Giriş: 16.07.2021 - 13:32 Güncelleme: 05.12.2023 - 09:48
Haberler Gastro Lezzetli Hatlar Kahve hakkında 14 ilginç bilgi

Dünyada petrolden sonra en fazla ticareti yapılan ikinci ürün olan kahvenin hepimizin hayatında önemli bir yeri var. Dünyada adına yapılan yarışmalarda, yarışmacılar, tat, beceri, sunum ve hatta israfa gösterdikleri özen açısından dahi değerlendiriliyor. Kahvenin tarifi oldukça kolay gibi görünmesine rağmen son derece başarısız olmak da mümkündür. Doğru kahveyi seçmek, doğru şekilde yapmak ve servis etmek kahveye güzellik katar.

Gelin şimdi kimi yerlerde sevimsiz üretim şekline rağmen kilosu 500 eurodan dahi alıcı bulabilen kahve hakkında enteresan bilgilere bakalım.

9
 Dünya rekoru Honduras'ta

Dünya rekoru Honduras’ta

Kahve çekirdeği ile ünlü olan bir diğer ülke Honduras’ta dünyanın en büyük kahvesi hazırlandı. 18 bin litre kahve 3 metreden daha uzun özel bir bardakta servis edildi. Tek bir bardakta 120 binden fazla bardak bir araya gelmişti ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

En çok kahve Finlandiya’da içiliyor

Kahvenin dünyada en fazla tüketildiği coğrafya İskandinavya’dır. Finlandiya’da ise kahve günün ayrılmaz bir parçasıdır ve kişi başına en fazla kahve tüketilen ülke rekorunu ellerinde bulunduruyorlar.

Kahve sizi mutlu eder

Kahve, içindeki uyarıcılar sayesinde zihin açıklığı, dinçlik verir, uykunuzun açılmasına yardımcı olur. Çok sayıda antioksidan barındırır ve sudan sonra en sağlıklı içeceklerden biridir. Bu özellikleri sayesinde kahve sizi mutlu eder, stresten uzak durmanıza yardımcı olur ve belki ömrünüzü bile uzatabilir.

Referanslar:
*Katia Hetter, CNN, Story by How America's best barista makes a perfect cup of coffee, edition.cnn.com/travel/article/us-barista-championship-2016-lem-butler-perfect-coffee/index.html
*esquirescoffee.co.uk/news/ten-interesting-facts-coffee

Bu içeriği paylaş