HT Gastro
Seyahat

Teknoloji gezegenin en muhteşem gezilerini ayağınıza getirdi

Evinizden çıkmadan Everest'ten Patagonya'ya, Büyük Kanyon'dan Kuzey Işıkları'na kadar gezegenin en muhteşem gezilerini yapmak için 10 önerimize kulak verin. Listede Avatar filmine ilham kaynağı olan Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı da var.

Giriş: 08.04.2020 - 05:27 Güncelleme: 08.04.2020 - 13:00
Haberler Gastro Seyahat Dünyanın en güzel manzaralarını evden çıkmadan izleyin

Teknoloji, koronavirüs karantinasının tek çıkış yolu. Sosyal mesafe kurallarına uyarak sosyalleşebiliyoruz, bilgi çağının imkanlarını kullanarak olan bitene anında erişebiliyoruz. Evimizden çıkmadan dünyanın en güzel manzaralarını ziyaret bile edebiliyoruz. Everest’ten Patagonya’ya, Büyük Kanyon’dan Kuzey Işıkları’na kadar gezegenin en muhteşem gezilerini evden çıkmadan gezmek için 10 önerimize kulak verin.

Büyük Kanyon, ABD

Everest Dağı, Nepal

Kuzey Işıkları

Hang Son Doong, Vietnam

Turistlerin aşırı ilgisinden korunarak doğallığını kaybetmemesi için büyük çaba harcanan bu olağanüstü oluşum, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak gitmeden gezilebilir hale getirildi. 360 derecelik görüntülerin yanı sıra mağaranın doğal sesi de dinlenebiliyor. Işığın girdiği oyuklar, 70 metre yüksekliğindeki dikitler ve mağara zeminindeki doğal bitki örtüsü en doğal haliyle kaydedildi. Yüksek çözünürlükteki bu görüntüleri yakınlaştırarak incelemek de mümkün.

Yosemite Ulusal Parkı, ABD

Kaliforniya’daki Sierra Nevada Dağları’da bulunan Yosemite, 400’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Bu hayvanlar arasında 500 kadar Amerikan siyah ayısı, az görülen Amerikan tavşanı ve nesli tükenmekte olan mastiff yarasaları da bulunuyor. Çayırların üzerindeki yekpare granit kule, nehirler ve ormanlar ile çevrili ulusal parkın en ünlü noktası ise El Capitan.

Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı, Avatar Parkı, Çin

Devler Kaldırımı, Kuzey İrlanda

Antrim bölgesindeki Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan bu sıra dışı yer, doğa üstü bir görüntüyü andırıyor. 40 binden fazla birbirine geçmiş bazalt altıgen taş örgüsünün benzeri bulunmuyor. Efsaneye göre burası İskoçya’da yaşayan Devlerin yaptığı bir yürüyüş yolu. Ancak bilimin daha mantıklı bir açıklaması elbette var.

Perito Moreno Buzulu, Patogonya

Küresel ısınma nedeniyle gezegenin buzullarının büyük bölümü kaybedilse de Perito Moreno buzulu bozulmadan kalmayı başarıyor, bilim adamları buzulun büyüdüğünü bile saptadı. 250 km2’lik alanıyla Los Glaciares ulusal parkı, güney Patagonya’daki And Dağları’ndan gelen erimiş sularla besleniyor.

Ambrym Volkanı, Vanuatu

1200 derecelik volkanik lavlara sadece birkaç metre yakından bakabilmenin en güvenli yolu elbette dijital bir tur.

Ulla Lohmann ve Sebastian Hoffmann adlı iki kaşifin hazırladığı bir belgesel serisine eşlik eden volkan bilimci Thomas Boyer, Güney Pasifik’teki Vanuatu adasındaki aktif yanardağ Ambrym Volkanı’na mümkün olan en yakından bakma fırsatını sundular.

Namib Çöl Kumulları, Namibya

Namibya’da bulunan Namib-Naukluft ulusal parkı Afrika’nın güneyinde yer alıyor ve dünyanın en ilginç kumul oluşumlarına ev sahipliği yapan Namib Çölü de bu parkın içinde. Sossusvlei bölgesinde bulunan 325 metre yükseklikteki Big Daddy ve 198 metrelik Big Mama kumulları ve 388 metrelik Dune 7 gibi bilinen en yüksek kumul tepeleri ve adeta turuncu dağları andırıyor.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER